Nătăfleții de la DNA învinși a treia oară de Scripcaru. Și Curtea...

Nătăfleții de la DNA învinși a treia oară de Scripcaru. Și Curtea de Apel Brașov îl achită pe supremul de la Primărie!

1 280

Călare pe un cal alb, cu contractele de asfalt și de la giratorii în mâna stângă și cu panseluța iubirii va ieși buruieșteanul George Scripcaru în viitoarea campanie, cînd sub copita armăsarului său va sfărâma dovezile DNA.
După ce Judecătoria din Covasna l-a achitat în Dosarul ,,Spitalul Județean”, după ce de curând Tribunaul Brașov l-a exonerat de orice vină în Dosarul RATBv, iată că și dosarul CET ( cel mai argumentat) pică în fața justiției care este legată la ochi. Legată de casele de la RIAL.

Astfel, primarul Brașovului George Scripcaru, judecat pentru fapte de corupție a fost achitat după mai multe amânări consecutive. Mai precis 10 amânări în care judecătorii Curții de Apel Brașov au cerut timp pentru deliberare.
Amintim că procurorii DNA Brasov l-au trimis în judecată, la jumătatea lunii februarie 2016, pe George Scripcaru, pentru abuz în serviciu, instigare la tentativă de abuz în serviciu și luare de mită.

În aceeași cauză au fost judecați Adina Durbacă, viceprimar al Brașovului la acea vreme, pentru instigare la tentativă de abuz în serviciu, Silviu Calin Pop, administratorul firmei care ar fi fost favorizate de Primaria Brașov, pentru complicitate la abuz în serviciu, uz de fals, dare de mită și spălare de bani, Attila Radnoti, director al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu și uz de fals, Liliana Horga, director executiv adjunct al Direcției Tehnice a Primăriei Brașov, pentru abuz în serviciu, uz de fals și tentativă de abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2011, reprezentanții SC Cet SA și Tetkron SRL, societăți având ca unic asociat municipiul Brașov, au încheiat contracte de vanzare-cumparare sau prestări servicii cu o firmă privată care furnizează energie termică, prin încălcarea normelor legale.
În perioada 2011-2012, inculpatul Scripcaru George, în calitate de primar al municipiului Brașov, în baza unei înțelegeri prealabile cu inculpații David Mihai Ciprian și Pop Călin Silviu, a acționat și a determinat funcționari din cadrul Primăriei Brașov/ Consiliului Local Brașov și angajați din cadrul SC Cet SA și SC Tetkron SRL să-și exercite defectuos atribuțiile de serviciu, cu ocazia încheierii unor contracte/ convenții cu firma acestuia din urmă, urmărind obținerea, atât pentru sine, cât și pentru această societate și persoanele care o administrau, a unor foloase necuvenite”, se arată în rechizitoriul DNA.

În 3 octombrie 2011, primarul a atribuit firmei controlate de Călin Silviu Pop un contract de lucrari, printr-o procedură formală de achiziții publice, în cadrul căreia membrii comisiei de selecție a ofertelor au declarat, în mod nelegal, câstigâtoare, societatea omului de afaceri, deși aceasta nu îndeplinea condițiile pentru a face lucrările respective (lipsă personal specializat și utilaje, lipsă experiență în domeniu etc).

Contractul avea ca obiect realizarea interconexiunii rețelei de transport apă fierbinte, în zona de nord a municipiului Brașov.
Procurorii au susținut că, pe parcursul derulării contractului, primarul George Scripcaru a aprobat decontarea unor sume pretinse de firma lui Pop pentru lucrări neexecutate, nejustificate sau supraevaluate, prejudiciind bugetul local cu suma de 1.914.926,15 lei, care reprezintă totodată un folos necuvenit pentru societatea respectivă.
Prin intermediul Cristinei Antonie, edilul ar fi primit de la omul de afaceri foloase necuvenite în valoare totală de aproximativ 400.000 de lei, constand în materialele electorale pentru alegerile locale din anul 2012, respectiv câteva mii de tricouri, sepci, pixuri, autocolante și pachete cu alimente, pentru a fi date alegatorilor.

Primaria municipiului Brașov s-a constituit parte civila cu suma de peste 1,9 milioane de lei. Dosarul se judeca la Curtea de Apel Brașov.
Interesant, pe surse, am aflat că toți din lotul respectiv au fost achitați. Și totuși, decizia repectivă nu este irevocabilă. Urmeză un nou proces la București, la Înalta Curte.
Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Mie unul mi se pare de departe că abuzul cel mai sfruntat și mai nerușinat al justiției noastre johănniste sereiste este dosarul Skoda, pe baza căruia respectivii judecători și procurori (care n-au mai făcut niciun apel) pot fi băgați la orice oră la pârnaie!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.