Nasterea acasa – ultima moda in natalitate

Nasterea acasa – ultima moda in natalitate

0 96

Peste 33% din nasterile la Brasov se fac prin cezariana. Mamicile care aleg sa nasca pe cale naturala sunt tot mai putine. Brasoveanca Ditta Depner nu doar ca a nascut natural, dar a facut-o acasa chiar de Craciun, cand a adus pe lume o fetita sanatoasa. A fost asistata de o moasa si un medic ginecolog, care vrea sa implementeze metoda la Brasov. Proaspata mamica Ditta este absolventa unui curs de nastere sub hipnoza, pe care l-a absolvit in Elvetia.
Travaliul a inceput in 22 decembrie;de Craciun a adus pe lume o fetita sanatoasa chiar pe canapeaua din casa, cu ajutorul unei moase si al unui cunoscut ginecolog. Este pentru prima data in cariera cand medicul Aurel Ionel a raspuns la provocarea lansata de pacienta.
Dupa reusita Dittei, Aurel Ionel intentioneaza sa implementeze la Brasov moda nasterilor acasa. Pe Ditta au ajutat-o zecile de carti de referinta pe care le-a citit dar mai ales cursul de ”HypnoBirthing” absolvit anul trecut la Zurich, in Elvetia in urma caruia a devenit trainer. Metoda nasterii sub hipnoza este contestata de catre medicii ginecologi din pricina complicatiilor ce pot aparea. In timp ce Ditta si-a dorit sa nasca normal, tot mai multe femei aleg sa aduca pe lume copii prin cezariana, chiar daca nu risca nimic daca ar face-o pe cale naturala.
Daca in urma cu 20 de ani, indicele de cezariana era de 5-6 % din totalul nasterilor, in prezent a ajuns la 33%, iar in unele maternitati urca pana la jumatate din numarul nasterilor.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.