Nastase il sprijina pe Geoana la prezidentiale

Nastase il sprijina pe Geoana la prezidentiale

0 124

Cine spunea ca trandafirii au numai tepi? Uite ca la clipe de restriste si-i trag ca pisica in teaca si se sprijina reciproc pentru ca unul din ei sa ajunga la oala cu smantana si sa o rastoarne peste toata trupa. Asa si motanul Adrian Nastase il sprijina pe inabilul, dar mai zveltul Mircea Geoana sa intinda laba spre locul in care Leul strajuieste Palatul cu Frisca.
„In contextul în care PSD este la guvernare, nu cred cã mesajul meu electoral ar fi cel mai potrivit. Mi se pare ca Mircea Geoana este cel mai bun candidat al partidului pentru Cotroceni”, a spus Adrian Nastase, la o emisiune televizata. Adrian Nastase, presedintele Consiliului Naþional al PSD, a spus ca, in conditiile in care PSD este la guvernare, se gandeste sa renunþe la obþinerea sprijinului din partea partidului celor trei roze pentru a candida la presedintia Romaniei. „Mircea Geoana este cel mai bun candidat ºi va avea un sprijin solid din partea partidului ºi a celor care vad ca Traian Basescu reprezinta o paranteza a istoriei Romaniei”, a declarat Nastase. Imi place schema asta cu parantezele. Ea dovedeste superioritatea unui umor fin si a unei ironii educate, chiar daca pe maneca se zaresc unele pete. Este o ironie de bun gust, constrastand cu zgomotoasa manea din portul maritim Cismigiu.
In legatura cu initiativa sa legislativa prin care se stabileste ca alegerile prezidentiale nu pot avea loc in acelasi timp cu cele europarlamentare, Nastase a declarat ca o va depune la Camera in procedura de urgenta. „Ca un bun jurist, m-am gandit sa ma uit în Constitutie ºi sa vad daca un astfel de lucru e posibil ºi sa-i dau omului un text clar”, a spus Adrian Nastase, a carui iniþiativa legislativa a fost semnata de persoane cu greutate politica, asa cum sunt Viorel Hrebenciuc ºi Aura Vasile. Nastase adauga ca in favoarea acestui proiect ar putea semna chiar ºi unii membri ai PD-L.
„E pacat ca facem aceste lucruri ca sã inteleaga Traian Basescu ca spiritul Constitutiei este acela ca presedintele sa-si duca mandatul la bun sfarsit. Economia absoluta ar fi sa nu mai organizam alegeri deloc”, a mai explicat cu ironie Adrian Nastase care, prin initiativa sa, a dorit sa aduca clarificari legii electorale astfel incat „alegerile sa fie corecte ºi oneste, nu cu ºmecherii, cum fac oamenii lui Traian Basescu”.
Si nu putem nega faptul ca, pe langa case, tablouri si termopane – pe Basescu nu-l vad privind, inafara de case cu termopane, decat „Rapirea din serai”, multiplicata, celelalte tablouri de la Cotroceni fiindu-i inpuse de protocol – Nastase mai are uneori si dreptate.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.