Nastase il acuza pe Basescu

Nastase il acuza pe Basescu

0 86

„Traian Basescu i-a chemat pe toþi capii justitiei ºi le-a dat instructiuni. A dat instrucþiuni Parlamentului sa adopte, in cateva saptamani, nenumarate coduri, fara sa existe un interes in acest sens din partea Comisiei Europene. Probabil ca avea el un interes special”, a declarat Adrian Nastase, facand referire la un document austriac din dosarul oficial de documentare al ministrului austriac de Externe, Michael Spindelegger. In dosar se arata ca „presedintele Basescu a cerut capul fostului premier Nastase”. Astfel, Adrian Nastase îl acuza pe Traian Basescu ca promoveazã la nivel internaþional o imagine dezastruoasa a justitiei din Romania. El sustine, asa cum a mai facut-o si in alte randuri, ca Traian Basescu a dorit, dupa momentul electoral 2004, in care a ajuns presedintele Romaniei pe cai oarecum intortocheate si inlaturandu-l pe Adrian Nastase intr-un mod mult contestat, ca „toate dosarele legate de cladirea din Zambaccian au fost pornite sub supravegherea lui Basescu ºi a colegilor lui de alianþa, în 2004”.
Potrivit convingerilor lui Adrian Nastase, la întalnirea din Austria presedintele Traian Basescu ar fi cerut ca un dosar care a fost deja judecat de catre Parlament, anul trecut, sa mai fie trimis o data la Parlament „pentru a se vota corespunzator”. Se cunoaste acest joc de-a „scrisorica pierduta”, care il incanta pe Traian Basescu atunci cand este vorba de adversari politici potential periculosi in anumite momente politice, acest soi de momente urmand sa existe si anul acesta. „Acest mod de abordare a ajuns ºi la ambasadele straine ºi ofera o imagine dezastruoasa despre ceea ce ar trebui sa fie o justitie independenta in Romania”, a mai spus Nastase.
Este ciudat ca Traian Basescu se crede asa de sus pe cai incat sa procedeze acuzand in dreapta si in stanga de pe un piedestal putred si cu bube pe chelie. Si atunci sa ne mire ca natiunile civilizate ne socotesc o tara de fraieri in privinta potentei de gandire in alegerea conducatorului? Mai ales ca si facaturile basesciene sunt cunoscute prin cancelariile acestor natiuni, facaturi din care incep sa scoata capul si membrii familiei.
Si uite cum din nou contestatul Adrian Nastase isi dovedeste valabilitatea afirmatiilor, aratand ca stie sa joace un sah cerebral, nu din acela de pe banca de langa bloc.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.