Namolul de la Sf. Gheorghe este transformat in biogaz

Namolul de la Sf. Gheorghe este transformat in biogaz

0 98

Namolul din Sf. Gheorghe va deveni unul dintre cele mai de pret lucruri.
Specialistii si inginerii de la Statia de epurare din municipiul Sf. Gheorghe au construit din piese si motoare ale unor utilaje vechi un generator care asigura o parte din consumul de energie electrica al intregii statii, printr-un sistem care transforma namolul din canalizarea orasului in biogaz.
Generatorul a fost facut dupa modelul primului generator care functioneaza la statia din Sf.Gheorghe inca din anul 1989, tot pe baza de biogaz.
Din cauza ca exista un surplus de biogaz la captare, care nu era folosit la nimic, specialistii si inginerii statiei au mai creat unul, ajutandu-se de motoare reconditionate ale unor utilaje mai vechi si reusind astfel, cu o investitie minima, sa economiseasca la consumul de energie electrica.
“Am pus in functiune un generator electrogen pe biogaz, care produce energie electrica ce partial asigura consumul de energie electrica a statiei de epurare. Biogazul tot noi il producem, la statie, prin captarea si departajarea grosierului care intra in statie”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant si consilier juridic al GospCom, Honcz Laszlo.
Potrivit lui Honcz, masura ii ajuta sa mentina neschimbat pretul pentru polulatie la canalizare. “Este un mod de a face fata preturilor gazului, energiei electrice, este o mica economie, ca sa ajutam ca pretul serviciilor noastre sa nu creasca”, a mai spus reprezentantul GospCom.
Generatorul proaspat dat in functiune are o putere de 25 de KW, energia electrica produsa cu el este contorizata si se scade din puterea totala consumata, iar sistemul este recordat in continuare la reteaua electrica locala.
Productia de biogaz este de peste 1.000 de mc pe zi.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.