Nabucco are GAZ!

Nabucco are GAZ!

0 186

Gazoductul Nabucco va fi alimentat cu gaze naturale din Azerbaijan, Turkmenistan si Irak, prin doua conducte la granita Turciei cu Georgia si Irak, a anuntat, luni, consortiul care deruleaza proiectul.
„Vor exista conducte de alimentare catre granita turco-georgiana si catre cea turco-irakiana. Ruta planificata ofera o gama larga de surse de aprovizionare pentru Nabucco, care va primi gaz din Azerbaijan, Turkmenistan si Irak. (…) Din cauza contextului politic, Nabucco Gas Pipeline International nu are in vedere o a treia linie de alimentare catre granita turco-iraniana”, se arata intr-un comunicat al consortiului care deruleaza investitia.
Gazoductul Nabucco, investitie evaluata la 7,9 miliarde euro, va alimenta cu gaze din regiunea Caspica si Orientul Mijlociu pietele din Europa.
Proiectul este derulat de un cosortiu format din compoaniile Botas (Turcia), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), MOL (Ungaria), OMV (Austria), RWE (Germania),Transgaz (Romania). Fiecare companie are o participatie de 16,67%.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.