N.V. Popa pleaca din grupul liberal-democratilor europeni

N.V. Popa pleaca din grupul liberal-democratilor europeni

0 234

Ranit in orgoliul sau de proaspat liberalo-democrat (considerat astfel, caci inca nu a demisionat din PNL), senatorul Nicolae Vlad Popa a demisionat din grupul liberal-democratilor europeni. Motivul? Remarcile suparatoare pentru platformistii liberali pe care le-a facut deunazi liderul ALDE, Graham Watson, referitor la Partidul Liberal Democrat. Declaratii cu atat mai jignitoare cu cat ele loveau in Basescu si il ridicau in slavi pe Tariceanu, dusmanul platformistilor.


Serios atins de vorbele europeanului, N. V. Popa a hotarat sa paraseasca acest grup, desi avea statut de observator la acest grup, insa iar PNL l-a inlocuit de la 1 ianuarie 2007 cu Gheorghe Serbu.


Senatorul afirma ca, prin aceste declaratii «partizane si nefondate», conducerea ALDE se implica «intr-o maniera incorecta» in activitatea partidelor politice din tarile membre sau in curs de aderare la Uniunea Europeana, se arata intr-un comunicat remis de Raluca Turcan in numele Grupului de initiativa pentru crearea PLD.


Liderul Grupului ALDE din Parlamentul European, Graham Watson, a apreciat ca Traian Basescu l-a folosit pe Theodor Stolojan pentru a rupe Partidul National Liberal. Potrivit acestuia, daca Partidul Liberal Democrat, initiat de Theodor Stolojan, ar face o cerere oficiala de afiliere la ALDE, grupul va supune la vot o astfel de cerere. „Este putin probabil sa primim o aplicatie din partea noului partid care ar apartine, de fapt, presedintelui Basescu. Presedintele Basescu poate fi caracterizat in multe feluri, dar in nici un caz liberal”, a declarat Watson.


In opinia sa, „ceea ce a reusit sa faca Basescu este sa-l foloseasca pe Stolojan pentru a rupe Partidul National Liberal”. „PNL-ul este privit, in multe privinte, ca adversar al Partidului Democrat. Normal ca regret ce s-a intamplat, dar stiu ca PNL este, in continuare, pe calea cea buna si ca va reusi in final”, a afirmat Graham Watson.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.