N. V. Popa cauta adepti ai nou-nascutului PLD

N. V. Popa cauta adepti ai nou-nascutului PLD

0 254

Joi, initiatorul platformei liberale, Theodor Stolojan, a anuntat transformarea acesteia in partidul struto-camila – Liberal-Democrat. Asa, pentru ca toata lumea sa fie multumita.


?


La Brasov, unul dintre membrii fondatori ai partidului propus de Theodor Stolojan, senatorul Nicolae Vlad Popa, a declarat ca va infiinta, vineri, la Brasov, un Comitet de initiativa pentru sustinerea noii formatiuni politice, care, in opinia sa, va avea cateva sute de adepti.


„Sper ca la noul partid sa se alature cateva sute de membri, atat din cadrul PNL, cat si politicieni independenti sau persoane care nu au mai activat niciodata intr-un partid. Vineri vom pune bazele PLD la Brasov, in cadrul unui Comitet de initiativa”, a declarat senatorul.


?


Cativa brasoveni si-au exprimat dorinta de a se alatura nou-nascutei formatiuni, printre acestia si Petrisor Mandu, fost vicepresedinte al PNL Brasov, si Dorin Lixandroiu, rectorul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii „Transilvania”.


N. V. Popa este sigur ca la un momentul dat PLD va deveni oficial, ca fiind „adevarata fata a politicii liberale, o structura democratica”. El considera ca rostul acestui partid este de a inlatura „marele pericol” nascut din diferite interese personale ale conducerii PNL.


„Exista un mare pericol ca liberalismul pe care l-am slujit de atata vreme sa dispara ca urmare a intereselor personale ale unor lideri ai PNL. Ca atare, noi vom salva liberalismul si vom sustine ideile liberalismului la nivel parlamentar, pe de o parte si la nivel guvernamental, pe de alta parte”, a spus parlamentarul brasovean.


Popa considera ca noul PLD va influenta in mod pozitiv alianta cu PD si ca partidul va fi recunoscut de partenerii alaturi de care a participat la alegeri.


?

Pe de alta parte, liberalii brasoveni nu vad cu ochi buni participarea la Alianta DA a unei noi formatiuni care nu a luat parte, ca existenta de sine-statatoare, la semnararea protocolului care a pus bazelele Aliantei. Gabriel Andronache, vicepresedinte PNL Brasov, considera ca ceea ce fac platformistii este doar „capatul unui scenariu de rupere a partidului si creare a unei alte structuri care sa raspunda comenzilor prezidentiale.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.