N-am putea vota cu pliciul?

N-am putea vota cu pliciul?

0 157

I-ati vazut pe toti 7. Ii stiati deja ca pe niste cai breji. Intr-o ordine absolut aleatorie, Basescu, Vadim, Geoana, Oprescu, Antonescu, Kelemen, Becali. Fiecare vrea fotoliul de presedinte si spera sa-l obtina la capatul unei campanii care n-a inceput inca oficial dar care nu s-a terminat, de fapt, de la alegerile precedente incoace. In rastimpul asta, fiecare din ei – mai putin vizibil baci Hunor – au facut toate gesturile si au zis toate vorbele pe care le-ar face si zice orice ins care vrea la Cotroceni.
Tocmai de-asta, o intrebare simpla si in raspar cu mersul campaniei devine perfect legitima: ce va asteptati de la campania care cica va urma? Cumva ca vreunul sa va provoace o revelatie, spunand si facand lucruri pe care nu le-a mai rostit/comis pana acum? Vreo dezvaluire de program ori strategie de scos tara din marasm, formula secreta a traiului mai bun, incantatia magica suprema care sa va halucineze in asa hal incat sa va incoloneze pe toti spre urne la 22 noiembrie?
Daca asteptati asta, sunteti probabil sclavii spectacolului pe care il confundati cu o sceneta democratica in toata regula. Ai numarului de prestidigitatie final, in care trisorul vedeta scoate din maneca o carte salvatoare, asul de pica toti in extaz. Ii si vedeti deja pe cartoforii Basescu si Oprescu contorsionandu-si membrele la infruntarea finala din turul doi, intr-o intrecere spumoasa de glume porcoase cu priza la popor, spuse cu cel mai smecheresc accent dambovitean, in care mahalaua se acopera cu o crusta de salon – de Cotroceni in cazul unuia, de spital de lux in cazul celuilalt.
Realitatea este ca niciunul din cei 7 nu are ce sa va ofere mai mult decat v-au injectat deja in vaz si in auz. Daca avea vreunul ceva de livrat mai acatarii, o facea deja. Nu cred ca risca vreunul sa i se fezandeze delicatesa pana la sfarsitul campaniei.
Ramane, insa, circul de care sunt suspectati ca pot totusi sa-l ofere pe ultima suta de metri. Scalambaielile si jignirile ultime, acuzele si porcaielile de dinaintea caderii cortinei in sectiile de votare.
Asa cum va stiu ei de ahtiati dupa genul asta de reprezentatie, parca-parca merita sa retineti locuri in fata la turul I si loje de-a dreptul la runda a II-a. In rest, daca sunteti scarbiti si plictisiti cum banuiesc eu ca sunteti, va puteti distra intrand in pielea unui erou din povestile copilariei. Trebuie sa va inarmati doar c-un plici si sa asteptati emisiunea electorala, din care vi se va livra de-acum cate un episod in fiecare seara. Cand ii aveti pe toti bine incadrati pe ecran, va ridicati brusc din fotel si jjjjap! Sapte dintr-o lovitura!
Oare e anticonstitutional sa cerem schimbarea stampilei cu pliciul la scrutinul asta?

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.