Muzeul Unirii dinTransilvania a atras în 2015 un număr RECORD de vizitatori

Muzeul Unirii dinTransilvania a atras în 2015 un număr RECORD de vizitatori

0 466

Muzeul Naţional al Unirii  din Alba Iulia,a înregistrat în 2015 un număr record de vizitatori, respectiv 154.700, cu te 23.000 mai mulţi decât în anul anterior şi cu peste 63.000 mai mulţi decât în 2013.Potrivit unui comunicat  AGERPRES, acest număr impresionant de persoane, respectiv peste 154.000,il plasează printre cele mai vizitate muzee din România.Reprezentanţii muzeului subliniază şi faptul că numărul de persoane care vizitează instituţia de cultură albaiuliană este într-o evidentă creştere în ultimii ani. Astfel, faţă de 2014, în anul ce tocmai s-a încheiat au fost cu 23.773 mai mulţi vizitatori.
Muzeul a fost înfiinţat în anul 1887, din iniţiativa Societăţii de Istorie, Arheologie şi Ştiinţe Naturale a comitatului Alba.
În ultimele decenii, patrimoniul muzeului din Alba Iulia a crescut atât prin cercetările arheologice întreprinse, cât şi prin achiziţii şi donaţii, ajungându-se, în prezent, la aproximativ 200.000 de piese.
Prin semnificaţia sa istorică şi prin colecţiile pe care le deţine, muzeul din Alba Iulia este una dintre instituţiile de prim rang ale României.
În patrimoniul muzeului se află zeci de bunuri culturale mobile, unele unicat, care sunt considerate, prin lege, de valoare excepţională pentru umanitate.

Un muzeu din Transilvania a atras în 2015 un număr RECORD de vizitatori

Această afluenţă mare de public este atât rodul unor proiecte de succes organizate în această perioadă de muzeul albaiulian (Noaptea Muzeelor, Garda Apulum sau expoziţia eveniment ‘Aurul şi argintul antic al României’), dar şi a numeroaselor evenimente iniţiate de administraţia locală în Cetatea Alba Carolina – Zilele Oraşului, Festivalul Roman Apulum, Festivalul Sărbătoarea Muzicii etc’. De altfel, cele mai aglomerate luni la muzeu au fost cele care s-au suprapus peste evenimentele amintite anterior.
Cei mai mulţi vizitatori au fost în iunie, peste 25.000, şi în august, aproape 28.500.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.