Muzeul satului la Zizin

Muzeul satului la Zizin

0 186

Vineri, 15 iunie 2007, in localitatea Zizin, Asociatia Ambasadorii Zizinului va inaugura muzeul satesc din Zizin, Casuta Amintirilor, o initiativa a societatii civile in domeniul cultural si o premiera in judetul Brasov.


?


Reinvierea istoriei si a traditiei


La 80 de ani de la declararea localitatii Zizin drept Institutie mica balneo-mineralade catre Ministerul Sanatatii si Ocrotirilor Sociale, satenii, sprijiniti de Asociatia Ambasadorii Zizinului si Centrul Judetean de Conservarea si Valorificare a Traditiei si Creatiei populare, reusesc sa readuca la viata istoria, obiceiurile si indeletnicirile zonei si oamenilor, fie ei romani, maghiari sau rromi (fotografii de arhiva, port national, obiecte din gospodarii, etc).


Casa care gazduieste muzeul, aflata in imediata apropiere a Oficiului Postal din centrul localitatii, a fost pusa la dispozitie de catre un satean, iar obiectele expuse au fost adunate de la localnici. Istoria zbuciumata a administratiei comunei Tarlungeni, de care apartine si satul Zizin, o puteti afla din documentele expuse in cadrul muzeului.


De asemenea, in Zizin se afla casa in care s-a nascut in anul 1832, unicul poet ceangau Zajzoni Rab Istvan –? considerat? cel mai important ambassador al satului Zizin.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.