Muzeul Rezistentei Anticomuniste din Fagaras primeste fonduri

Muzeul Rezistentei Anticomuniste din Fagaras primeste fonduri

0 116

Cladirile cu profil cultural nu au fost niciodata printre primele pe lista de finantari ale autoritatilor locale. Spre deosebire de tarile dezvoltate care incearca sa-si conserve istoria prin toate metodele posibile, la noi acest tip de protejare a filelor de istorie este lasat mai mereu pe ultimul loc.
Cu toate acestea, anul acesta Muzeul din Fagaras va avea parte de o alta soarta. Autoritatile judetene au raspuns in sfarsit apelului lansat de catre conducerea muzeului.
Consilul Judetean (CJ) Brasov a aprobat recent alocarea unei finatari in cuantum de 10.000 de lei pentru Memorialul Rezistentei Anticomuniste din Tara Fagarasului.
Cu acesti bani, muzeul va trebui sa-si dramuiasca fiecare leu pentru a putea ajunge pentru intregul an.
Tinand cont ca memorialul doreste, in primul rand, ca prin activitatea sa sa restituie constiintei publice acea perioada cruda de timp, banii vor fi folositi, in principal, pentru promovare. De exemplu, in luna iulie, la Fagaras va fi organizat un simpozion ce va avea ca tema sfarsitul regimurilor comuniste. Totodata, la sfarsitul acestei luni, se doreste organizarea unei scoli de vara la care sa participe elevii, ce au castigat concursul organizat de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului.
Dupa finalizarea renovarii Cetatii Fagarasului, muzeul va functiona intr-una dintre aripile sale.
In prezent, acesta functioneaza temporar in incinta Fundatiei Culturale „Negru Voda”. Conducerea Memorialului isi propune ca pe langa activitatile tematice ce le desfasoara, cu acesti bani, sa intocmeasca si proiectul tehnic pentru restaurarea spatiilor din cetate destinate muzeului, respectiv zona Turnului Temnita si Turnului Pestrit.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.