Muzeul National Bran ar putea ramane deschis pana la sfarsitul anului

Muzeul National Bran ar putea ramane deschis pana la sfarsitul anului

0 408

Daca reprezentantii Ministerului Culturii si-au aratate disponibilitatea de a mentine muzeul deschis pana la finele acestui an, nu au luat in schimb nicio decizir privind patrimoniul institutiei. Cel mai probabil Muzeul Judetean de Etnografie va prelua exponatele de la Muzeul Satului. Pana atunci, Castelul Bran se degradeaza in ritm accelerat

Daca reprezentantii Ministerului Culturii si-au aratate disponibilitatea de a mentine muzeul deschis pana la finele acestui an, nu au luat in schimb nicio decizir privind patrimoniul institutiei. Cel mai probabil Muzeul Judetean de Etnografie va prelua exponatele de la Muzeul Satului. Pana atunci, Castelul Bran se degradeaza in ritm accelerat.
Desi initial se intentionase ca muzeul sa fie inchis in luna august, reprezentantii Ministerului Culturii care au participat la intalnirea de miercuri de la Bran iau in calcul sa mentina deschi muzeul pana la sfarsitul anului. O certitudine este insa preluarea sectiei etnografice de catre Consiliul Judetean. Potrivit vicepresedintelui Consiliului Judetean Adrian Gabor, Muzeul de Etnografie va fi o sectie a Muzeului de Etnografie a judetului Brasov iar partea muzeului medieval va ramane la Bran, urmand sa caute o solutie cu Ministerul Culturii impreuna cu autoritatile locale.muzeu bran1
In timp ce autoritatle cauta solutii pentru salvarea miilor de obiecte de patrimoniu, castelul Bran incepe sa se degradeze tot mai tare. Se pare ca pe una din laturi a cazut tencuiala. Autoritatile judetene au cerut administratorilor castelului sa ia masuri. Adrian Gabor spune ca anul trecut castelul a avut incasari de 3 milioane 700 de mii de euro asa ca exista bani pentru alocari in scopul reabilitarii.
Daca cei care administreaza castelul Bran nu vor lua masuri urgente de reparatii, vor fi amendati. Vicepresedintele consiliului judetean Adrian Gabor spune ca amenda poate ajunge pana la 100.000 de lei avand in vedere ca este vorba despre un monument istoric de interes national.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.