Muzeul Judetean de Istorie cere 600.000 de euro

Muzeul Judetean de Istorie cere 600.000 de euro

0 535

Conducerea muzeului se plange ca i s-a alocat cel mai mic buget din ultimii 25 de ani. Institutia are mare nevoie de fonduri pentru a renova spatiile din interiorul Casei Sfatului. In lipsa unei instalatii de microclimat, peretii se deterioreaza din cauza igrasiei

Conducerea muzeului se plange ca i s-a alocat cel mai mic buget din ultimii 25 de ani. Institutia are mare nevoie de fonduri pentru a renova spatiile din interiorul Casei Sfatului. In lipsa unei instalatii de microclimat, peretii se deterioreaza din cauza igrasiei. In plus, si exponatele sunt afectate. Dupa o prima estimare, ar fi nevoie de aproximativ 600.000 de euro, spune directorul Nicolae Pepene.
Conducerea institutiei de cultura spera ca macar o parte din bani sa fie alocati in sedinta de astazi a Consiliului Judetean.
In acest fel, conducerea muzeului ar putea sa se ocupe de sanatatea cladirii pe interior si in paralel continue documentarea, pregatirea expozitiei, proiectul de expozitie, si poate spre sfarsitul anului si inceputul anului viitor sa puna in opera tot ceea ce a pregatit pentru vizitatori.
Muzeul va primi tot in sedinta de astazi 6500 de lei pentru achizitia unui autoturism nou. Avand in vedere ca institutia avea in dotare o masina din 1998 aflata intr-un stadiu avansat de degradare, muzeul judetean de istorie a participat la Programul „Rabla”. Restul banilor vor fi acoperiti tot din bugetul judetului.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.