Muzeul de Arta Brasov are un nou site

Muzeul de Arta Brasov are un nou site

0 74

Muzeul de Arta Brasov va lansa noul site al institutiei joi, 19 iunie 2008. Cei care doresc sa afle orie informatie legata de Muzeul de Arta Brasov pot accesa adresa de web www.muzeulartabv.ro. Noul website ofera utilizatorilor o interfata grafica atractiva si o informatie bogata, actualizata permanent, cu privire la oferta muzeala si la evenimentele organizate de Muzeul de Arta Brasov. Pe noul website gasiti detalii privind Galeria Nationala, Colectia de Grafica, Arta Decorativa, precum si despre expozitiile temporare pe care le puteti vizita la muzeul brasovean. Informatiile sunt insotite de fotografii din expozitiile organizate de muzeu.

Peste 3.800 de bunuri culturale
Muzeul de Arta Brasov a luat fiinta in anul 1949 ca sectie a Muzeului Regional. Incepand cu anul 1950 s-a deschis la etajul intai al Casei Sfatului prima expozitie permanenta de arta plastica. Sectia de Arta s-a mutat din anul 1970 in spatiul in care functioneaza pana in prezent. Ridicata in anul 1902 pentru Asociatia Meseriasilor Germani din Brasov, cladirea a fost reamenajata si adaptata in vederea destinatiei actuale intre anii 1969-1970. Muzeul de Arta Brasov s-a constituit ca institutie de sine statatoare in 1990 prin desprinderea de Muzeul Judetean Brasov a Sectiei de Arta.
Patrimoniul muzeal cuprinde peste 3800 de bunuri culturale (pictura de sevalet, grafica, sculptura, arta decorativa, icoane, tapiserie, covoare orientale si de Transilvania etc.). Colectia de pictura, grafica si sculptura (3524 de lucrari) este reprezentativa pentru arta romaneasca moderna si contemporana si pentru arta transilvaneana din secolele XVII-XX.

Contact
MUZEUL DE ARTA BRASOV
B-dul Eroilor 21
Tel: 0268 477 286, 0368 409 049
E-mail: contact@muzeulartabv.ro
Website: www.muzeuldeartabv.ro.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.