Muzeul Bran – cel mai vizitat in 2007

Muzeul Bran – cel mai vizitat in 2007

0 75

Agentia de presa News In a realizat recent un top al celor mai vizitate muzee din Romania in anul 2007. Inregistrand un numar de peste jumatate de milion de vizitatori, muzeul Bran s-a situat in fruntea clasamentului. Numarul total de vizitatori care au trecut pragul acestui muzeu in 2007 este de 540.000, cu 55.000 mai mare decat cel inregistrat in 2006. Branul este si cel mai popular muzeu printre turistii straini veniti in Romania, care reprezinta 47% din totalul de vizitatori.


Pe locurile imediat urmatoare in topul realizat de News In se afla Pelesul si doua muzee din Sibiu, oras care si-a dublat numarul vizitatorilor din aceste institutii cat a fost Capitala Culturala Europeana


Resedinta de vara a familiei regale a Romaniei, Castelul Peles din Sinaia, precum si Pelisorul, aflat in acelasi complex muzeal, au fost vizitate in 2007 de aproape 361.000 de persoane, relateaza NewsIn.


Urmatoarele doua pozitii ale clasamentului sunt ocupate de marile muzee din Sibiu: Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului si sectiile din centrul Sibiului ale Complexului ASTRA au fost vizitate de peste 349.000 de persoane, iar Muzeul Brukenthal, ce are sectii de arta, istorie, istorie naturala, istorie a farmaciei si un muzeu al vanatorii, a avut 245.000 de vizitatori.


?


Patrimoniu valoros


Muzeul National Bran dispune de un valoros si variat patrimoniu ce se ridica la peste 6.000 de piese din domenii diferite, reprezentative in plan national: istorie, arta decorativa, arta plastica, etnografie si arta populara.


Colectiile sunt constituite din vechiul fond regal al Reginei Maria, achizitii si donatii, reprezentand bunuri muzeale de o valoare exceptionala pentru istoria si arta Romaniei, cea mai veche piesa de mobilier datand din secolul al XIV-lea.


De asemenea, cele 1.500 de volume provenite din biblioteca familei regale romane si aflate in patrimoniul Muzeului Bran constituie raritati bibliofile de importanta nationala.


Piesele de patrimoniu si monumentele in aer liber din Sectia Etnografica a Muzeului Bran sunt reprezentative nu numai pentru regiunea Bran-Moeciu, ci pentru intreaga regiune a Transilvaniei de Sud-Est.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.