Muzeu privat la Castelul Bran

Muzeu privat la Castelul Bran

0 141

Telenovela Castelului Bran ar putea sa aiba in sfarsit un final, mai mult sau mai putin fericit. Este vorba despre zvonul conform caruia, Castelul Bran ar putea fi transformat, incepand cu mai 2009, in muzeu privat. Avocatii lui Dominic de Habsburg urmeaza sa se intalneasca joi cu oficialii Ministerului Culturii, pentru o discutie care precede vizita proprietarului castelului in Romania.
Corin Trandafir, avocatul familiei Habsburg a declarat: „Vrem sa facem un muzeu privat. Vanzarea nu este luata in discutie. Discutiile se axeaza pe preluarea castelului Bran in administrare in luna mai si pastrarea acestuia ca muzeu”. Dominic de Habsburg va veni pe 27 ianuarie in Romania pentru a se intalni cu ministrul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National, Theodor Paleologu si cu ministrul Turismului, Elena Udrea. DEocamdata nu se cunosc exact datele in care aceste intalniri vor avea loc.
Castelul Bran a fost retrocedat, pe 18 mai 2006, lui Dominic de Habsburg si pana pe 18 mai 2009 va pastra destinatia de muzeu, fiind in administrarea statului roman, prin intermediului Ministerului Culturii. In urma restituirii au intrat in posesia lui Dominic de Habsburg urmatoarele proprietati: castelul, Casa de ceai regina Maria, Casa principesei Ileana, Casa administratorului, Tabernaculul Inima reginei Maria si un teren aferent acestuia, de peste 7.500 mp, parcul castelului, de 28.000 mp, cele doua lacuri din parcul castelului, cu o suprafata totala de 1.400 mp, si drumul de acces, de 1.650 mp.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.