Muzeu de Istorie sau Judetean de Istorie? Asta-i dihonia!

Muzeu de Istorie sau Judetean de Istorie? Asta-i dihonia!

0 474

Are nevoie de bani pentru renovari dar nu a primit nimic la rectificarea bugetara. Orgoliile unor oficiali judeteni par sa fie cauza de pe urma careia are de pierdut acum Muzeul de Istorie. Conducerea institutiei si cea a consiliului judetean nu s-au pus nici acum de acord asupra denumirii oficiale a institutiei

Are nevoie de bani pentru renovari dar nu a primit nimic la rectificarea bugetara. Orgoliile unor oficiali judeteni par sa fie cauza de pe urma careia are de pierdut acum Muzeul de Istorie. Conducerea institutiei si cea a consiliului judetean nu s-au pus nici acum de acord asupra denumirii oficiale a institutiei.
Directorul institutei muzeale trimite toate adresele cu stampila si antetul Muzeul de Istorie, Consiliul Judetean nu recunoaste titulatura si pretinde ca nu poate aloca nici un ban din cei solicitati pentru lucrarile de renovare.
Claudiu Coman, vicepresedinte Consiliul Judetean Brasov, spune ca agreeza mai degraba aceasta denumire de Muzeul de Istorie ca si domnul director Pepene dar legislatia e legislatie. „Daca in actele oficiale este inscris ca Muzeul Judetean de Istorie trebuie sa respectam acest lucru iar dansii vor trebui sa-si schimbe antetul si stampila si sa respecte aceasta reglementare. Nu toate lucrurile care ne plac le si putem face si pana la urma este un razboi al orgoliilor. Daca nu, vom purcede la sanctiuni administrative”, ameninta Coman.muzeu istorie1
Muzeul de Istorie are aceasta denumire inca din 1990 cand a fost infiintat prin impartirea in trei a Muzeului Judetean Brasov. Ulterior, denumirea s-a transformat in Muzeul Judetean de Istorie, cu ocazia acreditarii institutiei de catre Ministerul Culturii. Atunci, fosta conducere a folosit denumirea de „Muzeul Judetean de Istorie Brasov.“ Schimbarea a fost facuta, sustine actualul director, Nicolae Pepene, fara fundament legal. Institutia de cultura solicitase fonduri pentru reparatii in interiorul Casei Sfatului si mai ales pentru achizitia unei instalatii de microclimat si modernizarea expozitiei. Consilierii judeteni au aprobat in sedinta de miercuri investitii pentru alte institutii subordonate. Un alt muzeu a primit fonduri chiar si pentru o instalatie de asigurare a microclimatului.

 

Vifor Rotar

 

 

 

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.