Muzeografii brasoveni acuza discriminari la salarii

Muzeografii brasoveni acuza discriminari la salarii

0 1061

Cateva zeci de muzeografi si personal auxiliar din Brasov sunt discriminati la plata salariilor. Angajati din trei institutii de cultura brasovene au protestat in fata Consiliului Judetean pentru ca nu pot beneficia la fel ca si colegii lor de la alte muzee de sporul de 12 %. Conducerea Consiliului Judetean, ordonatorul principal de credite, a inceput demersurile pentru remedierea situatiei

Cateva zeci de muzeografi si personal auxiliar din Brasov sunt discriminati la plata salariilor. Angajati din trei institutii de cultura brasovene au protestat in fata Consiliului Judetean pentru ca nu pot beneficia la fel ca si colegii lor de la alte muzee de sporul de 12 %. Conducerea Consiliului Judetean, ordonatorul principal de credite, a inceput demersurile pentru remedierea situatiei.
Angajatii Muzeului Casa Muresenilor , Muzeului de Arta si cei de la Centrul Cultural Reduta nu beneficiaza de sporul de 12 procente de care se bucura toti ceilalti angajati din institutiile subordonate Consiliului Judetean. Cei trei directori ai institutiilor de cultura au stat alaturi de angajatii lor pentru a trage un semnal de alarma.
Valer Rus – directorul Muzeului Casa Muresenilor, se intreaba cum a fost posibil ca, in conditiile in care la inceputul anului Consiliul Judetean nu avea acoperit necesarul de fond de salarii pana in luna decembrie, unele institutii sa fi facut economii, asa cum pretinde conducerea forului judetean.
Pentru muzeografi si intregul personal din cele 3 muzee lovitura este dura.
Cum bugetul institutiilor pentru anul viitor se realizeaza dupa executia bugetara a anului anterior sunt toate premizele ca situatia sa se perpetueze si anul urmator.muzeu etnografie3
Marius Cisar, directorul Centrului Cultural Reduta, spune ca exista riscul urias sa intre in anul 2016 cu acelasi plafon de salarii care nu ne va permite niciodata de acum incolo sa marim salariile angajatilor din institutie.
Conducerea Consiliului Judetean explica situatia creata chiar de Guvern prin impunerea plafonului de salarii si chiar prin normele de aplicare ale legii de majorare a salariilor de 12 % si ca a facut adrese catre Ministerul de Finante.
Situatia s-ar putea remedia in luna octombrie la rectificarea bugetara in care sunt promisiuni ca se va mari plafonul de salarii si institutiile de cultura care au ramas fara majorarea de 12% vor putea aloca aceste cresteri salariale.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.