Musafiri nepoftiti si oaspeti veritabili in cazul Elodia

Musafiri nepoftiti si oaspeti veritabili in cazul Elodia

0 104

Cazul Elodia Ghinescu, despre care se spune ca a taiat in audienta orice alta aparitie pe sticla la televiziunile mioritice, este mai stufos decat au putut sa presupuna anchetatorii atunci cand l-au preluat. Nu ca n-ar fi fost deja excesiv de arborescent. Nici nu era nevoie de concursul celor de la OVT pentru a fi declarat cel mai incalcit si costisitor eveniment din analele procuraturii. Chiar si fara comentariile fara cap si coada ale vigilentilor Diaconescu & acolitii, cazul poate concura cu succes la cea mai mare bataie de cap pentru oamenii legii.


Increngatura de e-mailuri, scotociri, audieri, expertize, cotrobairi prin paduri, lacuri si intimitati este prelungita acum de stufarisul dens al altor piste. In urma cu ceva vreme, din noianul de informatii mai mult sau mai putin credibile despre disparitia Elodiei, se detasa vestea ca scena petrecuta intre avocata si sotul sau chiar in noaptea disparitiei ar fi avut oarece martori. Vecinii de apartament ai megamediatizatei familii, niste pensionari plecati ulterior la munca in Spania, si-au amintit ca in noaptea de 29 spre 30 august auzisera niste zgomote ciudate venind dinspre locuinta familiei Cioaca-Ghinescu.


Vestea incingea atunci spiritele anchetatorilor, molesite de lipsa de indicii cu care se incheia fiecare noua cautare pe care o declansau prin natura. Procurorul Marius Iacob se pregatea sa declanseze procedurile pentru constituirea unei comisii rogatorii romano-spaniole care sa-i audieze pe cei doi batranei. Bugetul si asa umflat al cazului se pregatea sa se incarce si cu o deplasare in Spania a procurorilor.


Din fericire pentru vistieria patriei, n-a mai fost nevoie o calatorie in Peninsula Iberica. Vecinii pensionari anuntau sa urmeaza sa se intoarca in curand in tara, ocazie cu care doreau sa se puna la dispozitia organelor de cercetare.


Cu toate acestea, nu ei sunt cei audiati aseara la Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov. Pe sistemul din aproape in aproape cu care a actionat inca de la preluarea cazului, procurorul Iacob i-a audiat aseara pe musafirii vecinilor lui Cioaca din seara fatidica!


La cati musafiri nepoftiti au dat buzna in cazul acesta, audiatii de aseara ar fi primii oaspeti veritabili.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.