Muraturile in otet

Muraturile in otet

0 221

– Pentru saramura cu otet, apa se incalzeste pana da in clocot, apoi se adauga sarea (50 g la 1 litru de lichid) dizolvata in apa si se fierbe pana se dizolva bine; se toarna otet de 9 grade din vin, se mai lasa sa fiarba in 2-3 clocote, se raceste sau nu, in functie de reteta, si se strecoara printr-un tifon dublu.

– In otet se pot conserva tot felul de legume, dar in primul rand castraveti, gogosari, patlagele verzi, ciuperci. Se foloseste numai otet de calitate. Muraturile in otet se pot prepara si cu un otet mai slab, in acest caz borcanele trebuie inchise ermetic si sterilizate prin fierbere. Muraturile in otet (in care s-a turnat putin otet pentru a le da gust), sterilizate, sunt prielnice sanatatii si se pastreaza un timp mai indelungat.

– Substantele indicate pentru conservarea legumelor cum sunt sarea si otetul din vin si de fructe, folosite cu masura, nu sunt daunatoare sanatatii. In lichidul de umplere a borcanelor este bine sa se adauge zahar si mai ales miere de albine, iar otetul se va dilua in proportie de 1/3 cu apa.

– Dupa ce legumele s-au oparit, s-au racit in vas cu apa rece si s-au scurs intr-o sita sau strecuratoare, se aseaza imediat in borcan, alternindu-se cu celelalte conservante si condimente.

Legumele, condimentele si conservantele se aseaza in borcan cu o lingura de lemn oparita, care nu a fost folosita la gatit. Legumele nu se inghesuie in borcan. Castravetii se aseaza vertical, unul langa altul. Peste ultimul strat de conservante se aseaza in cruce doua scandurile sau dispozitivul special din plastic. Apoi se pune o panza curata si o greutate, toate foarte bine spalate si oparite.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.