Municipiul Suceava și alte opt localități din județ, prima zonă carantinată din...

Municipiul Suceava și alte opt localități din județ, prima zonă carantinată din România, în contextul epidemiei de coronavirus

0 89

Autoritățile au anunțat luni seara carantinarea mai multor localități din județul Suceava, care se constituie astfel într-o ,,zonă roșie” în România, din punct de vedere al cazurilor de infectare cu corona virus. La Suceava au fost consemnate până acum cele mai multe cazuri de infectare cu Covid 19 și cele mai multe decese, din cauza problemelor la Spitalul Județean Suceava. Foarte greu se mai poate intra sau ieși în/din zona carantinată. Totul este cuprins în Ordonanța militară numprul 6, prezentată de ministrul de Interne Marcel Vela și de secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat.

,,Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare a orașului Suceava și a încă 8 comune limitrofe, conform Ordonanței militare 6. Este vorba despre Adâncata, Salcea, Ipotești, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei”, a precizat ministrul Marcel Vela. Va fi permisă intrarea și ieșirea transportului de marfă, a persoanelor care nu locuiesc în zonă, dar desfășoară activități economice. Firmele de transport feroviar de persoane nu vor vinde bilete pentru transportul călătorilor în zona carantinată. Accesul pe aeroportul din Suceava este permis doar pentru zboruri cu aeronave de stat, transport marfă, umanitare și care asigură asistență medicală de urgență. CJ Suceava și primarii din zona de carantinare și de protecție vor lua măsuri pentru a asigura asistență socială și aprovizionarea cu hrană a celor care nu se pot deplasa. De asemenea, a fost decisă stabilirea unei zone de protecţie asupra unor unităţi administrativ-teritoriale din judeţul Suceava. Anterior, a fost prezentată Ordonanța Militară numărul 5, prin care s-a prelungit  măsura suspendării zborurilor spre şi dinspre Spania pentru 14 zile începând cu 31 martie, ora 18.00.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.