Mungiu si Porumboiu revin la Cannes

Mungiu si Porumboiu revin la Cannes

0 124

Daca in trecut venea pe covorul rosu de la Cannes in postura de ilustri necunoscuti, anul acesta Cristian Mungiu si Corneliu Porumboiu vin la Festivalul International de Film de la Cannes in calitate de personaje principale catalogate cu sanse mari de castig.
„Amintiri din Epoca de Aur”, un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu, si lungmetrajul „Politist. Adjectiv”, de Corneliu Porumboiu, au fost selectionate in sectiunea Un Certain Regard la Festivalul International de Film de la Cannes, festiva care se va desfasura inperioada 13 – 24 mai.
Filmul „Amintiri din Epoca de Aur” este regizat de Cristian Mungiu (castigatorul din 2007 al premiului Palme D’Or) impreuna cu Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu. Filmul ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ’80, recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei. Povestile Amintirilor isi propun sa recupereze amanuntele uitate din copilaria celor care s-au nascut ca decretei si care traiesc astazi cu nostalgia obiectelor, muzicii si obiceiurilor tineretii lor: cantatul imnului la inceputul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banana de Craciun, incercarea de a economisi monede de un leu si trei lei la borcan, vandutul sticlelor goale pentru bani de buzunar si multe altele.
Lungmetrajul „Politist. Adjectiv”, regizat de Corneliu Porumboiu, spune povestea unui politest, interpretat de Dragos Bucur, dintr-un oras de provincie. Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean. Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa. Interesant este ca comedia a fost realizata la inceputul anului acesta, la Vaslui, orasul natal al lui Corneliu Porumboiu, care a fost si locul de filmare al peliculei de debut a regizorului – „A fost sau n-a fost?”, recompensata cu Camera d’Or la Cannes, in 2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.