Mungiu si Porumboiu la Cannes

Mungiu si Porumboiu la Cannes

0 191

„Amintiri din Epoca de Aur”, un film colectiv scris si produs de Cristian Mungiu, si lungmetrajul „Politist. Adjectiv”, de Corneliu Porumboiu, au fost selectionate la Festivalul International de Film de la Cannes (13 – 24 mai), in sectiunea Un Certain Regard, anunta Mediafax.
Filmul „Amintiri din Epoca de Aur” este regizat de Cristian Mungiu, castigatorul din 2007 al premiului Palme D’Or, alaturi de Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Razvan Marculescu si Constantin Popescu.
Pelicula ecranizeaza cele mai cunoscute legende urbane din Romania anilor ’80, recuperand umorul care i-a ajutat pe romani sa supravietuiasca perioadei.
Povestile Amintirilor isi propun sa recupereze amanuntele uitate din copilaria celor care s-au nascut ca decretei si care traiesc astazi cu nostalgia obiectelor, muzicii si obiceiurilor tineretii lor: cantatul imnului la inceputul orelor, lozincile scandate la trecerea coloanelor oficiale, fericirea de a avea o banana de Craciun, incercarea de a economisi monede de un leu si trei lei la borcan, vandutul sticlelor goale pentru bani de buzunar si multe altele.
Lungmetrajul „Politist. Adjectiv” (cunoscut initial cu titlul „Intermediar”) spune povestea unui politist dintr-un oras de provincie (Dragos Bucur).
Acesta este obligat sa investigheze un caz minor, al carui protagonist este un licean. Pe parcursul investigatiei, politistul isi da seama ca nu mai crede in meseria sa.
Comedia a fost realizata la inceputul anului acesta, la Vaslui, orasul natal al lui Corneliu Porumboiu, care a fost si locul de filmare al peliculei de debut a regizorului – „A fost sau n-a fost?”, recompensata cu Camera d’Or la Cannes, in 2006.
„Amintiri din Epoca de Aur” si „Politist. Adjectiv” vor rula in cadrul celei de-a opta editii a Festivalului International de Film Transilvania (29 mai -7 iunie).
Lungmetrajul scris si produs de Mungiu va deschide Tiff-ul pe 29 mai, la Cinema Republica, iar pelicula regizata de Porumboiu va putea fi vazuta la Cluj in premiera in Romania.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.