Munca la negru

Munca la negru

0 57

Un brasovean si-a varsat niste lacrimi amare pe umarul meu, rugandu-ma sa-i fac cunoscuta patania pentru a fi invatatura de minte si pentru altii.
Este normal, datorita imprejurarilor, sa-i pastrez in anonimat numele, caci omul vrea sa ramana cu pielea intreaga.
Iata ce a patit.
Ramanand somer, omul si-a gasit de lucru ca paznic in cadrul firmei de paza International Protector Security, cu birourile pe Harmanului si fiind o filiala a unei firme de paza din Galati.
La angajare i s-a retinut omului certificatul de nastere, (nu a mai vrut sa lucreze acolo pentru ca nu avea o retributie conforma legii, aceasta fiind foarte mica – si lui, si altora, li se plateau circa 20 lei/noapte de serviciu paza, fara sporurile aferente) nu i se mai inapoiaza, cu toate insistentele.
Despre cartea de munca nici nu a venit vorba, in aceasta nefigurand angajarea si lucrul la aceasta filiala a firmei de paza galatene.
I-am sugerat omului sa se adreseze Politiei, dar mi-a spus ca asa ceva nici prin somn adanc nu-i trece, deoarece seful filialei Brasov este profesor de arte martiale, care a mai “mangaiat” cativa nemultumiti din aceleasi motive si care si-au exprimat mai hotarat nemultumirea.
Poate ar fi cazul ca organele in drept sa amusineze putintel pe la aceasta firma, spre restabilirea legalitatii.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.