Multi brasoveni vor fi printre cei 15.000 de angajati din Educatie ce...

Multi brasoveni vor fi printre cei 15.000 de angajati din Educatie ce vor protesta la Bucuresti

0 357

Florin Dobrescu, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret” spune ca cea mai importanta revendicari este cea legata de alocarea a 6% din produsul intern brut pentru educatie, cresterea indicatorilor de cost pe elevi care sunt insuficienti, burse mai mari, decontarea navetei si altele care vizeaza si elevii si studentii

Uniunea Judeteana a Sindicatelor “Spiru Haret” Brasov s-a deplasat in capitala cu autocarul, cu un efectiv de 50 de salariati, membri ai sindicatelor “Gaudeamus” si “Spiru Haret”. Situatia creata in urma publicarii proiectului ordonantei de urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016 precum si unele masuri fiscal-bugetare au generat multe nemultumiri in randul salariatilor din sistemul de invatamant, dar si al celorlalti actori implicati.
Florin Dobrescu, vicepresedinte al Federatiei Sindicatelor din Educatie „Spiru Haret”prof chimie
spune ca cea mai importanta revendicari este cea legata de alocarea a 6% din produsul intern brut pentru educatie, cresterea indicatorilor de cost pe elevi care sunt insuficienti, burse mai mari, decontarea navetei si altele care vizeaza si elevii si studentii.
Actiunea sub egida „Impreuna pentru educatie” este organizata de cele 3 federatii sindicale din invatamant – Federatia Sindicatelor din Educatie Spiru Haret, Federatia Sindicatelor Libere din invatamant si Federatia Sindicatelor Alma Mater. Alaturi de ei vor fi Federatia Asociatiilor de Parinti din invatamantul preuniversitar, Consiliul National al Elevilor si Asociatia Elevilor din Constanta. Din judetul Brasov, la protest iau parte 50 de membri de la Uniunea Judeteana a Sindicatelor Spiru Haret, alaturi de care se afla si elevi si parinti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.