Multe medicamente ieftine vor disparea de pe piata!

Multe medicamente ieftine vor disparea de pe piata!

0 496

Va fi doar unul din efectele pe care le va avea decizia Ministerului Sanatatii de a reduce preturile la sute de medicamente. Lipsa tratamentelor se va simti cel mai probabil din toamna, atunci cand din farmacii se vor epuiza stocurile de pilule. Fabricile de medicamente nu vor mai produce pastilele care nu le aduc profit

Va fi doar unul din efectele pe care le va avea decizia Ministerului Sanatatii de a reduce preturile la sute de medicamente. Lipsa tratamentelor se va simti cel mai probabil din toamna, atunci cand din farmacii se vor epuiza stocurile de pilule. Fabricile de medicamente nu vor mai produce pastilele care nu le aduc profit iar acest lucru a fost semnalat deja si farmacistilor.

Mai ales producatorii din Romania s-au plans de lucrul acesta si s-ar putea sa fie unele medicamente nu vor mai fi produse de acestia. Este vorba de medicamente foarte ieftine pe piata care ar putea sa dispara. Acestea trateaza afectiuni precum hipertensiunea arteriala, cardiopatia ishemica si boli ale ficatului si ale rinichilor.

Desi ar trebui ca pacientii sa resimta ieftinirea preturilor nici acestia nu vor ramane neaparat cu mai multi bani in portofel. Asta pentru ca se vor ieftini doar medicamentele pe care le primesc pe reteta. In cazul medicamentelor gratuite, de castigat va castiga tot statul.

Doar pacientii care primeau retete compensate vor resimti o diferenta insa si aceasta va fi nesemnificativa. Exista mecanismul reflex in care se vor scumpi celelalte produse care se comercializeaza prin farmacii si anume OTC-urile si suplimentele nutritive deja avem semnale de la distribuitori si producatori ca aceste preturi vor creste.

Multe din medicamentele care ar putea disparea costa in prezent cativa lei . In cateva luni acestea vor fi insa pe cale de disparitie. farmacie-c

Producatorii de medicamente generice au anuntat ministerul ca nu vor mai aduce in Romania sau nu vor mai produce aproximativ 1200 de produse.

Ideea de a nu-si mai gasi medicamentele ii sperie pe bolnavi, mai ales pe cei care trec lunar pe la farmacie.

Faptul ca vom avea printre cele mai mici preturi din Europa va face ca Romania sa fie un pol de atractie pentru export. Produsele ieftine de la noi se vor vinde pe piete mult mai scumpe din afara. Deja mai multe medicamente care sunt acum sub pretul pietelor din nordul si centrul Europei nu se mai gasesc in farmacii.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.