Multe filiale PNL revin asupra sustinerii…!!

Multe filiale PNL revin asupra sustinerii…!!

0 210

Liderii filialelor judetene ale PNL Arad, Arges, Ialomita, Suceavasi Mehedinti au infirmat, duminica, sprijinul pentru Crin Antonescu, in timp ce presedintii filialelor din Sibiu si Harghita au anuntat ca nu au decis pe cine vor sustine.
Reprezentantii PNL Arad, Arges si Ialomita au anuntat ca organizatiile lor nu au luat decizii de sustinere a unuia dintre candidati, iar PNL Suceava isi va anunta deciziea joi.

PNL Arad, Presedintele interimar al Gavril Popescu, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca liberalii aradeni nu au luat nicio decizie in privinta sustinerii unuia dintre cei doi candidati la sefia PNL, Calin Popescu Tariceanu sau Crin Antonescu, desi numele filialei apare pe lista de sustinere a lui Crin Antonescu.
„Organizatia PNL Arad se afla intr-o perioada de reorganizare. Numirea mea ca presedinte interimar a fost facuta acum 10 zile si la nivelul Biroului judetean nu s-a luat nicio decizie de sustinere a unuia sau altuia dintrecei doi candidati. S-a lasat la decizia fiecaruia dintre membrii delegatiei la congres (delegatia PNL Arad fiind 22 de liberali-nr), votul pentru functia de presedinte”, a spus Popescu.

PNL Suceava, Tiberiu Prodan, senatorul si membrul fondator, a sustinut, intr-o declaratie acordata MEDIAFAX, ca liberalii din acest judet vor lua o decizie privind sustinerea unuia dintre cei doi candidati la functia de presedinte al PNL, cel mai probabil joia viitoare.
„La Suveava, noi, liberalii, nu am avut nicio intalnire in care sa decidem pe cine sustinem. Aceasta decizie o vom lua de comun acord in saptamana de dinainte de congres, probabil joi dupa-amiaza, iar in ceea ce priveste sustinerea pentru unul sau altul dintre candidati, pornim de la ideea ca scorurile pro-Tariceanu si pro-Antonescu sunt egale”, a spus Prodan.

PNL Arges, este filiala mentionata de Antonescu printre sustinatorii candidaturii sale, a sustinut ca nici organizatia sa nu a luat o decizie privind sutinerea unui candidat la sefia PNL, mentionand ca doar actualul presedinte, Adrian Miutescu, si sustinatorii sai si-au asumat sprijinul pentru Crin Antonescu.
„Nu s-a luat in discutie la ultima Delegatie judeteana din Arges sustinerea unuia dintre cei doi canddiati, desi luarile de cuvant au fost pro-Tariceanu. Nu exista vreun mandat. Doar actualul presedinte, Miutescu, isi asuma treaba asta (sustinerea lui Antonescu – nr.)”, a spus vicepresedintele PNL Arges Andrei Gerea.
Gerea a explicat ca el si Miutescu vor candida la alegerile din aprilie pentru functia de presedinte al filialei Arges, si a subliniat ca „delegatii care vor vota la congres pentru Tariceanu” sunt cei care il sustin pe el la sefia PNL, aproape 80%, iar ceilalti 20%, sustinatori ai lui Miutescu, vor vota cu Antonescu”.

PNL Ialomita, prezinta o situatie asemanatoare cu cea de mai sus. Aici se inregistreaza, potrivit deputatului Cristina Pocora, „majoritatea delegatilor vor vota cu Tariceanu, la congres, in ciuda declaratiei presedintelui filialei, Gheorghe Petre”.
„Delegatia judeteana nu a stabilit cum se va vota si s-a luat decizia ca toata lumea sa voteze conform constiintei proprii. Am discutat cu delegatii din Ialomita si majoritatea acestora vor vota cu Calin Popescu Tariceanu”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Cristina Pocora.

PNL Mehedinti, deputatul Viorel Palasca, membru al Biroului Teritorial, a declarat, duminica, ca majoritatea delegatilor din Mehedinti la congresul partidului il vor sustine pe Calin Popescu Tariceanu la sefia PNL, si nu pe Crin Antonescu.
„Am luat act, cu surprindere, de declaratiile lui Crin Antonescu potrivit carora 27 de filiale judetene liberale, printre care si organizatia Mehedinti, ii sustin candidatura la presedintia PNL. In calitatea mea de deputat de Mehedinti, implicat in activitatea filialei judetene, ma simt dator sa ii atrag atentia lui Crin Antonescu ca este departe de a putea conta pe voturile organizatiei noastre”, a sustinut Palasca, intr-un comunicat remis MEDIAFAX.
Deputatul PNL a mentionat ca „marea majoritate” a colegilor sai delegati la Congres,cu care a purtat discutii, si-au exprimat „sustinerea pentru Calin Popescu Tariceanu”.

PNL Sibiu, presedintele Eugen Mitea a declarat, pentru MEDIAFAX, ca liberalii de la Sibiu nu au decis inca pe cine sustin, acestia urmand sa ia o decizie in Biroul Politic care se va intruni miercuri.
Intrebat daca personal il sustine pe Antonescu, liderul PNL Sibiu a afirmat ca prefera sa nu-si exprime deocamdata optiunea, avand in vedere ca organizatia e in curs sa ia o decizie.

PNL Harghita, presedintele Dorin Sangeorzan, a declarat, conform unui comunicat de presa remis MEDIAFAX, duminica, ca in cadrul Delegatiei Permanente teritoriale, liberalii din acest judet nu au decis pe cine vor sustine pentru functia de presedinte al PNL, la Congres, pe motiv ca ar putea sa se inscrie in cursa si alti liberali.

PNL Sector 3, vicepresedintele PNL Eugen Nicolaescu a declarat, duminica ca organizatie pe care o conduce interimar, nu a luat nicio decizie de sustinere a unuia dintre cei doi candidati la presedintia partidului, respectiv Crin Antonescu si Calin Popescu Tariceanu.

PNL Calarasi nu a luat o decizie unanima in favoarea sustinerii lui Antonescu si a sustinut ca primarul municipiului Calarasi, Nicolae Dragu i-ar fi spus ca el nu si-a dat acordul pentru sprijinirea lui Antonescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.