Mugur Isarescu: Problema fiscala si teoria corectiilor

Mugur Isarescu:
Problema fiscala si teoria corectiilor

0 99

Problema fiscala se reaprinde in regiune, iar situatia nu arata prea bine in zona Romanei, astfel incat autoritatile trebuie sa fie atente pentru a nu intra in jocul problemelor fiscale, a declarat miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, cu ocazia unei dezbateri dedicate atacului speculativ din octombrie 2008.
“In zona noastra lucrurile nu arata foarte bine, problema fiscala se reaprinde din nou, este un avertisment sa nu o reaprindem si noi. Ar fi periculos pentru o tara care are probleme de finantare la un deficit de sase la suta”, a spus guvernatorul BNR.
Mugur Isarescu a precizat ca o corectie economica a fost inevitabila pentru Romania, chiar daca corectia de 8 – 9 la suta din PIB a fost resimtita de populatie.
”Ne-au trecut cateva cartuse foarte fierbinti pe langa tampla.Corectia era inevitabila, cred ca va trebui sa mai facem cateva corectii ca sa intelegem de ce le-am facut. Am mai avut corectii de unu doua procente in anii ’90, iar in ’99 am avut una de cinci procente din PIB. Acum am avut 8 – 9 la suta din PIB intr-un an si jumatate. Dar sa nu credem ca o corectie se face fara corectie de consum si de nivel de trai. Exact asta se intampla si in Grecia”, a subliniat guvernatorul.
La tema se mai poate aduga inca un lucr – cand va aplica romanii o corectii celor car ii conduc?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.