Mugur Isărescu are sprijinul asigurat si de USR, PNL, PLUS pentru...

Mugur Isărescu are sprijinul asigurat si de USR, PNL, PLUS pentru un nou mandat de guvernator al BNR

0 65

Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, cu o vechime de peste 25 de ani la conducerea băncii centrale, este dispus să-și extindă durata exercitării funcției, având în vedere faptul că atât coaliția aflată la guvernare, cât și partidele din opoziție, și-au exprimat intenția de a-l sprijini pentru încă un mandat, la votarea din Parlament de săptămâna viitoare, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres.

Guvernatorul Isărescu blestemul de care nu scapă România
Mugur Isărescu, în vârstă de 69 de ani, a gestionat, în perioada în care s-a aflat la conducerea Băncii Naționale a României, numeroase conjuncturi economice dificile, de la hyperinflație, până la criza financiară mondială din 2008, apreciază Bloomberg.

Bloomberg scrie ca Mugur Isarescu, cel mai longeviv guvernator, are sprijin pentru inca un mandat

Noii șefii din PSD își trădează colegii
„Atât Isărescu, cât și Georgescu, au sprijinul nostru. Alte nume pentru Consiliul de Administrație al B.N.R. încă sunt analizate”, a declarat sâmbătă președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, arătând că PSD îl va sprijini și pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, pentru un nou mandat.

Banca Națională a României va trebui să facă față unor provocări în perioada imediat următoare: expansiunea economică încetinește, ritmul inflației este cel mai ridicat din U.E. (atribuțiune de care și-a bătut joc Guvernatorul si CA al BNR, menținănd artificial presiunea pe acest element de sărăcire a cetățanului n.r.), iar deficitul bugetar ar putea depăși limita stabilită de U.E., în contextul apropiatelor alegeril prezidențiale și parlamentare din următorii doi ani, comentează Bloomberg. https://www.activenews.ro/

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.