Mozart si „Degetica” i-au fermecat pe copii la Opera

Mozart si „Degetica” i-au fermecat pe copii la Opera

0 681

Cei mai mici spectatori ai Operei Brasov au umplut sala pana la refuz pentru a o vedea pe „Degetica”. Desi multi i-au citit povestea sau au vazut desene animate, muzica lui Mozart i-a condus pe copii in lumea basmului mai bine decat o pot face cartea sau televizorul

Cei mai mici spectatori ai Operei Brasov au umplut sala pana la refuz pentru a o vedea pe „Degetica”. Desi multi i-au citit povestea sau au vazut desene animate, muzica lui Mozart i-a condus pe copii in lumea basmului mai bine decat o pot face cartea sau televizorul.
Povestea lirica a Degeticai, una care imbina muzica si baletul clasic, inspirata de basmul lui H. Ch. Andersen a fost inclusa in Festivalul W.A. Mozart, care a ajuns la final.
Gingasia personajului principal este pusa in evidenta de melodiile inspirate ale genialului Mozart. In acest fel, copiii au luat un prim contact cu muzica si baletul clasic, prin intermediul unei povesti lirice, plina de invataminte si umor.opera copii
Regizorul si coregraful Nermina Damian, considera ca muzica clasica a lui Mozart trebuie invatata de mic.
In distributie s-au aflat solistii si ansamblul de balet al Operei Brasov iar Nicolae Zaharia a intrat in rolul povestitorului.
Regia si coregrafia sunt semnate de Nermina Damian iar scenografia ii apartine lui Simö Enikö.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.