Mouse-ul, pe cale de disparitie?

Mouse-ul, pe cale de disparitie?

0 96

In cateva zile, mouse-ul va implini 40 de ani. Din pacate, s-ar putea sa fie una dintre ultimele aniversari pe care le mai apuca micutul aparat, in conditiile in care touchscreen-urile vin repede din urma, informeaza TheGuardian.
Lumea a facut cunostinta cu mouse-ul pe 9 decembrie 1968 in San Francisco. La aceea vreme, Doug Engelbart si echipa sa de la Institutul de Cercetare Stanford din California au proiectat un sistem de control pentru computer inghesuit intr-o cutiuta de lemn. „Credeam ca in momentul in care va iesi in lume, aparatului i se va da un nume mai respectabil.Dar nu a fost sa fie.” a declarat Engelbart.
In prezent, simpaticul si utilul mouse are o competitie serioasa. Laptopurile, care pot fi folosite fara mouse, devin din ce in ce mai populare. „Incepem sa descoperim sisteme tot mai complexe si mai intuitive de control, iar mouse-ul va fi lasat in urma. Cred ca va mai fi folosit inca patru sau cinci ani.” a declarat analistul britanic Steve Prentice, de la Gartner Research.
Inca din 1961, parintele mouse-ului Doug Engelbart a inceput sa schiteze primele modele de mouse. In anii `70, compania Xerox a dezvoltat mouse-ul si a lansat primul produs comercial. In 1984, Apple a cumparat brevetul mouse-ului si apoi dispozitivul a fost preluat apoi in masa pe piata PC-urilor si folosit impreuna cu sistemul de operare Microsoft Windows.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.