Motiunea simpla a PSD pe Agricultura a fost respinsa

Motiunea simpla a PSD pe Agricultura a fost respinsa

0 70

Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, cu 137 de voturi „impotriva”, 107 voturi „pentru” si nicio abtinere, motiunea simpla a PSD intitulata „Agricultorii romani sufocati de importuri si falimentati de politica agricola a Guvernului Boc”, informeaza Mediafax.
Votul a fost dat in sesiunea de vot final de miercuri.
In cadrul dezbaterilor asupra motiunii, parlamentarii au sustinut puncte de vedere tematice, legate strict de domeniul agriculturii, existand, insa, si trimiteri politice.
Cea mai evidenta declaratie politica a fost facuta de deputatul PDL Stelian Fuia, care a facut trimitere la fostul ministru social-democrat al Agriculturii Ilie Sarbu.
Fuia a facut trimitere directa la calitatea de „socru” pe care Ilie Sarbu o are in PSD, el referindu-se astfel la relatia de familie dintre fostul ministru al Agriculturii si actualul presedinte al PSD.
„Ponta, Nastase, Hrebenciuc sunt primii trei agricultori ai tarii, apoi, pe lista cu semnaturi, urmeaza Victor Surdu. Socrul lui Ponta a fost cel mai longeviv ministru al Agriculturii, din 11 ani a condus ministerul patru sau cinci ani”, a spus Fuia.
El a aratat ca motiunea simpla a PSD este o copie a celei din luna mai si nu a ezitat sa faca trimiteri punctuale la ministeriatul lui Ilie Sarbu, intreband cati purcei au fost cumparati in mandatul acestuia.
Si deputatul independent Valeriu Steriu, afiliat UNPR, a criticat mandatul lui Ilie Sarbu, Victor Surdu amintindu-i, ulterior, ca a fost secretar de stat atunci cand Sarbu era ministru.
Actualul ministru al Agriculturii, Valeriu Tabara, a apreciat ca motiunea simpla trebuie sa fie supusa votului politic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.