Motiunea, pe poante

Motiunea, pe poante

0 199


Desi PNL a negat orice negociere cu PSD, oportunitatea unui astfel de demers s-a ivit la …un spectacol de balet, unde Tariceanu s-a intalnit cu Iliescu. Cata finete, fata de intalnirea Basescu – Geoana, la carciuma!


Acum se pune intrebarea daca cei doi s-au nimerit pur si simplu in aceeasi loja si daca doar dragostea pentru poante i-a dus acolo, ori cineva, in incercarea a stabili oarece ordine i-a adus pe Iliescu si tariceanu laolalta. Ca lui Iliescu ii place baletul e clar, dragostea lui pentru aceasta arta e notorie de pe vremea cand era prim secretar la Timisoara, dar Tariceanu? Stiam ca ii plac motoarele. Sigur nu e interzis sa-i placa si baletul, dar parca prea seamana a aranjament! Unde sa te poti duce, fara suspiciunea unei intelegeri cu adversarul decat intr-un loc unde te poti intalni si asa, pur intamplator, din amor fata de arta?


Cei care au fost de fata sustin ca Presedintele de onoare al PSD si Presedintele PNL au facut si ei balet, lingvistic, cat a tinut spectacolul.


Potrivit acelorlasi surse, Iliescu l-a linistit pe Tariceanu in privinta motiunii, sfatuindu-l sa abordeze cu maturitate evenimentul, chiar si in eventualitatea ca motiunea trece. Doar ca… motiunea va fi votata prin vor secret si par exemple, oameni fideli lui Iliescu, carora putin le pasa ca-i va exclude Geoana, cum ar fi Dan Iosif, nici macar textul nu si l-au insusit, darmite motiunea!? In plus, parlamentarii unui partid sunt una, liderii cam alta, cel putin la PSD falia se vede si din supersonic. Si unde mai pui ca unii parlamentari refuza sa stea pe lista pentru alegeri europarlamentare fiindca Geoana n-are strategie. In aceasta situatie de ce l-ar vrea in fruntea Guvernului?


Revenind la Iliescu si Tariceanu, desi discutiile au durat vreo doua ore, Iliescu sustine ca nu a avut mandat din partea partidului sa negocieze ceva. Ei, na, ca parca lui mandat ii trebuie! Si foarte probabil ca n-a negociat nimic, ce sa negocieze? Sa zicem ca motiunea nu trece, Guvernul ramane iar Geoana zboara, ca tot i-a venit sa se faca cocor scuzati cacofonia intentionata… Ar fi ceva de negociat???


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.