Motiune pesedista pe tema Justitiei

Motiune pesedista pe tema Justitiei

0 176

La inceput de sesiune parlamentara, social-democratii intampina Ministerul Justtiiei cu o motiune simpla.


Presedintele formatiunii social-democrate, Mircea Geoana, a argumentat introducerea motiunii prin „starea jalnica din penitenciare”, „stoparea reformei din Justitie” si prin promovarea Ordonantei DIICOT, cu privire la modul in care procurorii pot realiza unele interceptari ale telefoanelor si corespondentei private.


Geoana a mai anuntat ca, tot la inceputul sesiunii parlamentare, PSD va solicita „imperios” premierului Tariceanu sa se prezinte in fata Parlamentului cu o formula de Guvern restructurata, care sa corespunda „fazei post-aderare”.


Pe de alta parte, in ceea ce priveste solicitarea mai veche facuta de PSD catre Parchetul General si Directia Nationala Anticoruptie (DNA) de a autosesiza in cazul acuzelor reciproce dintre presedinte si premier pe tema unor pretinse oligarhii si grupuri de interese, Geoana a afirmat ca PSD inca mai asteapta ca organele respective sa se autosesizeze. El a spus ca PSD mai asteapta si rezultatele anchetelor derulate de Corpul de Control al prim-ministrului la unele ministere, despre care a apreciat ca „ar fi descoperit, se pare, ceva la unele firme apropiate presedintelui”.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.