Mostenirea cancista si bastarzii lui Aristotel

Mostenirea cancista si bastarzii lui Aristotel

0 514

Liberalii brasoveni – aia cu vechime dar si astia facuti la apelul bocancilor din pedelimea convertita - n-au nici un motiv sa-i pizmuiasca pe colegii lor de la centru. Daca la Bucuresti a fost si inca mai este lupta apriga pe mostenirea basista, la Brasov maini rapace si buzunare avide isi disputa ereditatea cancista. Ambele batalii au fost declansate dupa ce amandoi sefii de dinastie au iesit putin in decor

Liberalii brasoveni – aia cu vechime dar si astia facuti la apelul bocancilor din pedelimea convertita – n-au nici un motiv sa-i pizmuiasca pe colegii lor de la centru. Daca la Bucuresti a fost si inca mai este lupta apriga pe mostenirea basista, la Brasov maini rapace si buzunare avide isi disputa ereditatea cancista. Ambele batalii au fost declansate dupa ce amandoi sefii de dinastie au iesit putin in decor. Dupa evacuarea lui Traian Basescu de la Cotroceni, taberele dusmane si prietene au schimbat diversi combatanti, care s-au trezit peste noapte ca ii anima sentimente noi, nemaiincercate pana atunci. Si in presa atmosfera a fost aceeasi: jurnalisti cu stadii vechi la lins puntea marinarului au fost loviti de deontologie in moalele profesiei si s-au alaturat gastii de turnatori de laturi in capul fostului presedinte. Pentru ca asa e trendy si pentru ca omul oricum e jos, si promite sa mai coboare rapid niste trepte spre beciul domnesc. Altii au lasat-o mai moale cu antibasismul practicat pana cum si au ajuns mai zelosi decat lingaii sadea. Fara s-o declare deschis, diversi destepti se revendica de la Zeus, sperand sa se pogoare si peste ei ceva olimpian, fie si injuraturi sau zoaie. Mostenirea basista s-a faramitat si este adjudecata in loturi mici.coman vestea

La fel sta treaba cu cancismul pe la noi. La mai bine de jumatate de an de cand mascatii l-au umflat de la domiciliu pe Tatucul judetului, zestrea cancista este portionata cu zgarcenie, sa ajunga la toata lumea din CJ. Cea mai zemoasa parte pare s-o fi prins Sebastian Grapa, autoincoronat custodele memoriei fostului sau sef. Halcile binefacerilor canciste de altadata zac in suc propriu pe masa, in jurul careia fostii apropiati isi ascut cutitele. Grapa ii da peste maini lui Mihai Pascu, surprins in inregistrarile DNA alaturi de Cancescu, pe care il si acuza voalat ca si-a tradat binefacatorul si s-a pus la adapost in dosul functiei pe care si-a inventat-o la varful Consiliului Judetean. Cum functia cu pricina este calduta si nu implica cine stie ce semnaturi pe actele cu bani, greul impartelii cade acum pe umerii celor doi vicepresedinti ai CJ, Claudiu Coman si Adrian Vestea.

Si lui Coman, sef si la ATOP, i se reproseaza aceeasi tradare si nerecunostinta pentru starostele Cancescu, odata ce s-a vazut cocotat la panoul cu butoane al CJ. Dupleta Coman-Vestea nu vrea, se pare, sa dirijeze banii judetului catre tescherelele pe care le umplea constant Cancescu pe vremea cand decidea totul. Este si motivul scenetei puse la cale in plenul de saptamana trecuta, cand reprezentantul companiei de buzunar Kasim Emaka, prestatoare de servicii la aeroport, si-a adus la sedinta un grup de agitatori, mari fani ai construirii aeroportului, pentru a-i face pe alesi sa reia sirul intrerupt al platilor.

La urmatoarea sedinta, poate se inspira din scenariile jalnice de acum cativa ani ale pedelistilor locali, care dusesera pe maidanul de atunci al aeroportului un grup de vilegiaturisti cu valize, pregatiti sa se imbarce pentru zborurile promise de Cancescu in fiecare zi de campanie.

Degeaba s-a retras Aristotel Cancescu in arestul de lux de la mosia din Rasnov, ca sa fie aproape de animalele pe care le tine captive acolo. Menajeria pe care o dreseaza de decenii este la Brasov.

 

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.