Mos Nicolae vine cu…teza unica la matematica

Mos Nicolae vine cu…teza unica la matematica

0 119


Conform calendarului de organizare si desfasurare a tezelor cu subiect unic, miercuri, 5 decembrie 2007, elevii de clasa a VII-a si a VIII-a vor sustine teza la matematica. Sunt asteptati sa participe cei peste 432.000 de elevi inscrisi la inceputul anului scolar 2007-2008 ]n cele dou[ clase (218.802 in clasa a VII-a si 214.162 in clasa a VIII-a). Elevilor apartinand minoritatilor nationale, care au urmat cursurile disciplinelor la care se sustin tezele in limba materna, li se vor asigura subiectele de teza in limba materna studiata.


Extragerea variantei de subiecte din cele 10 elaborate de Centrul National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar (CNCEIP) este programata la ora 8.30, la sediul acestei institutii, in prezenta Comisiei Nationale de organizare. In intervalul orar imediat urmator, cele 896 de centre de comunicare din tara vor prelua, decripta si multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite catre unitatile de invatamant pana la ora 11.30. Proba este programata sa inceapa la ora 12.00, iar durata sustinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de catre fiecare elev.


Subiectele sunt elaborate in cadrul Centrului National pentru Curriculum si Evaluare in Invatamantul Preuniversitar, conform programei scolare parcurse pana la data desfasurarii tezei, in conformitate cu temele selectate din programa scolara si comunicate scolilor.


In semestrul I, calendarul tezelor pentru clasele a VII-a si a VIII-a mai contine urmatoarele probe: 11 decembrie – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a) si 14 decembrie – limba si literatura romana (ambele clase).
In situatii speciale, temeinic motivate, apreciate de comisia din unitatea de invatamant, elevii sustin teza cu subiect unic, la care au absentat, in perioadele speciale de teze prevazute prin calendar. Pentru semestrul I, elevii pot sustine teza la care au absentat in perioada speciala din luna februarie sau in cea din lunile mai – iunie.


Tezele vor fi evaluate in centre special desemnate in acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Baremele unice de evaluare si notare vor fi postate pe site-ul http://examene.edu.ro, dupa desfasurarea tezelor cu subiect unic. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile. Evaluarea se face pe baza unui punctaj pe scara 1-100, acordandu-se 90 de puncte pentru raspunsurile corecte si complete si 10 puncte, din oficiu, cu respectarea stricta a baremului unic de evaluare si notare.


Profesorul care preda la clasa are obligatia de a analiza, impreuna cu elevii, tezele si rezultatele obtinute la acestea, in perioada stabilita pentru aceasta activitate. Dupa perioada de analiza a tezelor – 5 zile din momentul afisarii rezultatelor – se pot depune eventualele contestatii la comisia din unitatea de invatamant. Profesorul care preda la clasa raspunde, in perioada de analiza a tezelor, de integritatea si de neinterventia pe textul lucrarii scrise. (sursa: MECT)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.