Mos Nicolae ne-aduce aeroport

Mos Nicolae ne-aduce aeroport

0 110

Mos Nicolae vine din nordul Canadei cu aeroport: aceasta este promisiunea facuta, mai in gluma, mai in serios, de Ronald Weissberger, Presedintele firmei canadiene Intelcan, castigatoarea licitatiei de realizare a aeroportului. Domnia sa a sosit la Brasov in fruntea unei delegatii din care a facut parte si Seful de proiect pentru aeroportul Brasov, Paul Carriere, specialistul care s-a ocupat si de reamenajarea si extinderea Aeroportului din Ottawa. Carriere considera aeroportul din Brasov drept o provocare, intrucat, asa cum? a declarat, conditiile din Romania difera de cele din Canada. Seful de proiect este insa convins ca va face fata cu brio acestei provocari.


Promisiunea facuta de dl. Weissberger privind inceperea lucrarilor de Mos Niculae a fost intarita de Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, care a declarat la randul sau ca in prima saptamana din decembrie se va realiza imprejumuirea suprafetei ce va fi ocupata de aeroport.


In momentul de fata s-au facut pasi importanti, fiind in curs de realizare un studiu de urbanism pentru pregatirea terenului si mobilarea aeroportului. In cadrul acestui studiu, ce va fi realizat de catre o firma din Germania, vor fi propuse solutii si intocmite devize pentru acele lucrari pregatitoare care intra in sarcina Consiliului Judetean. Devizele vor sta la baza unei finantari promise de Ministerul Transporturilor.


Potrivit Sefului Comisiei de realizare a aeroportului din Consiliul Judetean, dl. Iancu Vespasian Augustin, termenul avansat de Intelcan pentru inceperea lucrarilor este cat se poate de realist, nemaifiind probleme deosebite. A mai ramas in discutie doar celebra “stana de pe pista”, negocierile cu ciobanul fiind finalizate. Reamintim – Consiliul Judetean avand deja de cateva luni hotararea de despagubire a ciobanului prin realizarea unei gospodarii identice in alta parte.


Deasemni mai este de realizat „rocada” mai multor proprietari (parcele mici) din zona de nord-est si deisgur finalizarea negocierilor cu finantatorii.


In privinta avizelor de mediu, lucrurile stau bine, a confirmat Vespasian, acesta urmand sa fie eliberat pana la sfarsitul acestei luni.


Inceperea lucrarilor este presata si de operatorii de zbor, care, fara a fi contactati au facut deja demersuri pentru a incheia contracte cu viitorul aeroport. Atat Consiliul Judetean Brasov cat si Intelcan sunt contactate de diferite firme pentru a obtine promisiunea unor contracte.


In orice caz, noi ne-am lustruit ghetele si speram ca Mosul din Nordul Canadei sa le umple cu bucuria demararii lucrarilor la una dintre cele mai dorite investitii din judet!


?


Bianca Sorescu


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.