Mos Craciun se afla in Laponia

Mos Craciun se afla in Laponia

0 106

Fiecare dintre noi stie ca Mos Craciun locuieste in Laponia, aproape de Polul Nord. De aici el isi ia zborul in fiecare iarna in sania trasa de reni, indreptandu-se catre copiii care i-au scris in timpul anului pe adresa lui din localitatea Napapirii, aflata in padurea din apropierea orasului Rovaniemi din Finlanda. Dar pana sa-si ia sacul cu daruri in spinare, Mos Craciun are obiceiul de a-si astepta oaspetii in propria lui casa, construita din lemn de brad, plina de carti cu povesti pentru copii.
Desi nu are „decat” 384 de ani, Mosul „cu plete dalbe” este inca voinic si in putere ca sa incarce cat mai multe daruri in sania lui fermecata. Pentru aceasta, Mos Craciun da o fuga pana la marele depozit de jucarii care se afla intr-un loc ascuns si plin de taine pe care i l-a lasat mostenire tatal lui, primul Mos Craciun.
Aici, ajutat de spiridusi si de zanele bune, Mosul alege fiecare dar pentru copiii care i-au scris, profitand de scurta zi polara, care nu tine decat patru ore si jumatate, de la 10 la 14,30. Apoi da o raita si pe la reni, sa vada daca au mancare de ajuns si apa, dupa care se retrage la gura sobei, sa citeasca ultimele mesaje primite de la copii. Se stie, de asemenea, ca toti copiii cuminti primesc darurile preferate in seara de Ajun. La ceas de seara, imbujorati de emotia revederii, prichindeii asteapta langa bradul frumos impodobit, momentul in care Mosul cel drag le va asculta cantecele si poeziile.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.