MORTII NOSTRI SUNT MAI „NEVINOVATI” DECAT MORTII „LOR”…

MORTII NOSTRI SUNT MAI „NEVINOVATI” DECAT MORTII „LOR”…

0 309

Atacul a avut loc joi în oraşul Tel Tamer, din nord-estul Siriei, o zonă controlată de miliţia kurdă proturca din Siria (YPG), filiera siriană a mişcării Partidul Muncitorilor Kurdistan (PKK).Gruparea YPG oficial chiar luptă împotriva reţelei teroriste Stat Islamic din Siria, dar este susţinută de forţele americane.si impotriva lui Al Assad.
Un purtător de cuvânt al YPG, Redur Xelil, a anunţat vineri că bilanţul celor decedaţi a crescut de la 50  la 60 de persoane şi peste 80 de oameni au fost răniţi.
Cele trei atacuri au vizat un spital, o piaţă comercială şi o zonă rezidenţială din Tel Tamer, a precizat Redur Xelil.
Potrivit unei declaraţii postate pe site-ul său, Forţele de securitate kurde au acuzat organizaţia RUINE SIRIAteroristă Stat Islamic pentru comiterea triplului atentat. Tel Tamer se află în provincia Hasaka, aflată, în mare parte, sub controlul miliţiei kurde.
Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei sustinute de americani dar şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 250.000 de morţi.
Intrebarea este, pentru mortii acestia,la fel de  nevinovati, de ce nu tinem zile de doliu national in tarile UE si de ce nu ne indignam democratic si „dezinteresat” pentru a-i ajuta pe sirieni la ei acasa?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.