Morcovul (Daucus carota)- partea a II-a

Morcovul (Daucus carota)- partea a II-a

0 309

?   Uz extern


          Arsuri-se iau trei morcovi, se spala bine cu apa calduta. Se dau pe o razatoare fina, pentru a obtine un fel de pasta. Se aplica pe arsura un strat subtire de ulei de masline, apoi pasta obtinuta. Se bandajeaza cu un tifon. Se lasa sa actioneze aproximativ o ora.


          Furuncule, ulcer varicos-cataplasme cu frunze proaspete, strivite, sau cataplasme cu morcovi rasi. Se schimba cataplasma de doua ori pe zi.


          Petele care apar cu varsta pe fata sunt atenuate daca se consuma multe sucuri de legume si fructe si daca folosim urmatoarea masca: un morcov ras fin se intinde pe toata fata cu tot cu suc si se tine timp de 15-30 de minute, dupa care fata se spala cu lapte.


          Piele crapata-cateva frunze proaspete de morcov se fierb ?n 400 ml apa. Indata ce da ?n clocot, se reduce focul cu o treime si se mai lasa sa fiarba zece minute. Se strecoara. Se foloseste acest decoct aplicandu-l pe portiunile afectate cu ajutorul unei bucati de tifon sau de vata, de mai multe ori pe zi.


          Riduri-doua polonice de suc de morcov, o lingurita de miere lichida, o lingura de ulei de grau ?ncoltit. Se amesteca. Se aplica pe fata. Se lasa un sfert de ora, apoi se clateste.


          Ridurile dispar sau sunt estompate daca se face in fiecare zi o masca din urmatoarele ingrediente: un morcov ras fin, sucul de la jumatate de lamaie, 4 linguri de smantana si putin talc. Totul se intinde in strat de grosime medie pe fata si se tine o ora, dupa care se face o curatare cu vata inmuiata in lapte.


          Ten gras- se aplica suc proaspat de morcov pe fata si se lasa sa actioneze timp de 15 minute. Se spala cu apa minerala. Aceasta este si o masca detoxifianta pentru tenul uscat.


          Tenul uscat, morcovul ras se combina cu doua-trei linguri de smantana.
SFAT: Consumati morcovi ramanesti care sunt mult mai eficienti din punct de vedere terapeutic decat cei adusi din import, care fiind ameliorati genetic nu mai au bogatia de vitamine, enzime si minerale necesara (in ciuda aspectului comercial de invidiat).


 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.