Morar in vizorul Inspectiei judiciare

Morar in vizorul Inspectiei judiciare

0 96
SecÅ£ia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis joi, în unanimitate, să sesizeze InspecÅ£ia judiciară privind afirmaÅ£iile făcute în presă de Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, pentru a stabili dacă prin acestea a fost afectată independenÅ£a sistemului de justiÅ£ie. SecÅ£ia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a decis azi, în unanimitate, să sesizeze InspecÅ£ia judiciară privind afirmaÅ£iile făcute de domnul Daniel Morar, prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie, în interviul publicat în Revista 22 din data de 5.03.2013.
Prin sesizare se doreste clarificarea afirmaţiilor facute de Morar si daca acestea au fost afectat independenţa sistemului de justiţie, a judecătorilor şi procurorilor (art. 1 alin. 2 şi art. 30 alin. 2 din Legea nr. 317/2004 privind organizarea şi funcţionarea C.S.M.).
In plus se doreste verificarea încălcarii unor norme ale Codului deontologic al judecătorului ÅŸi procurorului (art. 18 alin. 2 din Codul deontologic); daca a avut o conduită necorespunzătoare în calitatea sa de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de CasaÅ£ie ÅŸi JustiÅ£ie sau dacă a săvârÅŸit o abatere disciplinară (art. 97 alin. 1 din Legea nr. 303/2004)'', se arată într-un comunicat al CSM.
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.