Morar coordonatorul acţiunilor de persecuţie politică

Morar coordonatorul acţiunilor de persecuţie politică

0 297
Daniel Morar, nu dispare din zona de varf a Justitiei Regimului Basescu, el doar si-a luat o mica pauza de consilier la CSM spre drumul conducerii Curtii Constitutionale, unde va schimba jurist-consultul Zagrean de la BAJTM Bistrita. Cica functia trebuie sa ramana tot in Ardeal!
Morar, unul din cei mai contestati procurori ce au ajuns la varful Sistemului, a declarat: “..am decis sa pun capat carierei mele in fruntea Ministerului Public”. Acesta ne-a anunta vineri, la centrul de presa din sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ca renunta la functia de prim-adjunct al procurorului general si in acest sens va cere Consiliului Superior al Magistraturii sa revoce detasarea sa in aceasta functie. "Nu am nici o indoiala cu privire la procedura de detasare a mea in fruntea Ministerului Public. Insa in momentul in care presedintele si premierul iti spun ca e o mare problema de constitutionalitate sau ca esti o problema pentru sistem, trebuie sa pleci," a spus Morar.
 
Ce a declansat plecarea lui Morar
Daniel Morar nu s-ar fi data plecat daca nu intervenea Traian Basescu infuriat de anumite declaratii care punea in pericol intelegerea la care s-a ajuns in ce priveste conducerea parchetelor.
Acesta, joi seara, a afirmat ca exista "un conflict" in ceea ce priveste detasarea lui Daniel Morar la conducerea Parchetului general si s-a intrebat de ce nu detaseaza direct CSM magistrati la conducerea parchetelor pe trei ani. "Aici e clar un conflict, nu spun ca actiunea CSM e ilegala, dar s-ar putea ca legea sa fie neconstitutionala", a spus seful statului, intrebat cum comenteaza declaratiile premierului Victor Ponta, care afirmase deschis ca Daniel Morar nu mai are "nicio baza legala sa mai conduca Ministerul Public". "Nu ma pot pronunta, nu sunt jurist, am vazut controversa intre CSM si Guvern, probabil ca o actiune in constatare pentru clarificarea legii la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ar fi necesara, pentru ca totusi desemnarea procurorului general adjunct, a primului adjunct, e un atribut al presedintelui. Daca mergem la nesfarsit cu detasari eu ma intreb de ce CSM nu detaseaza acum un procuror general pentru trei ani. (…) De ce nu-i detaseaza pe trei ani si am terminat toata discutia?", se intrebase presedintele Basescu.
 
Ponta – Morar este vinovatul principal pentru persecuÅ£ie politică
Premierul Victor Ponta consideră că este "o diferenţă de substanţă" între Daniel Morar ÅŸi Laura CodruÅ£a Kovesi, în opinia sa Morar fiind "vinovatul principal ÅŸi coordonatorul acÅ£iunilor de persecuÅ£ie politică a celor care au votat la referendumul pentru demiterea preÅŸedintelui".
Într-o intervenÅ£ie telefonică, joi seară, la Antena 3, premierul Victor Ponta, ministrul interimar al JustiÅ£iei, a arătat că “propunerea Laurei CodruÅ£a Kovesi la ÅŸefia DNA distruge propaganda celor care spuneau că Uniunea Social Liberală vine la putere să controleze DirecÅ£ia NaÅ£ională AnticorupÅ£ie ÅŸi să îi apere pe corupÅ£.”
“Este o diferenţă de substanţă (între Kovesi ÅŸi Morar). În primul rând, eu îl consider pe dl Morar vinovatul principal ÅŸi coordonatorul acÅ£iunilor de persecuÅ£ie politică a celor care au votat la referendum, cel care astăzi, când vorbim, că dna Kovesi nu e prin România încă, este cel care blochează orice fel de încercare de a avea conduceri la parchete. Consider că propunerea cu dna Kovesi, nu în funcÅ£ia nr. 1 – cea de procuror general, ci în cea de ÅŸef DNA, va distruge sau a distrus într-o singură zi o propagandă de un an de zile a aceloraÅŸi Macovei, Morar ÅŸi toÅ£i ceilalÅ£i, care spuneau că USL vine la putere ca să controleze DNA, să-i apere pe corupÅ£i, pe Voiculescu, pe Fenechiu, pe Dragnea. În momentul în care eu am propus o persoană care acum e la Bruxelles, care a fost ÅŸapte ani procuror general, toată această propagandă rămâne în faÅ£a partenerilor noÅŸtri europeni fără niciun efect'', a explicat Victor Ponta, întrebat care este diferenÅ£a dintre Daniel Morar ÅŸi Laura CodruÅ£a Kovesi, în contextul audierilor din dosarul referendumului. Totodată, premierul a menÅ£ionat că, deÅŸi Laura CodruÅ£a Kovesi se află la Bruxelles din luna septembrie a anului trecut, anchetele în dosarul referendumului continuă.
''Dl Morar mi-a spus lucrul ăsta ÅŸi probabil vor fi continuate până îi găseÅŸte dl Morar pe cei 2,5 milioane despre care a vorbit atât de des'', a adăugat premierul.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.