Moralistul Principe de Romania

Moralistul Principe de Romania

0 180

Ca tot nu a mai iesit de mult pe faleza, candidatul princiar la presedintia Romaniei, Radu Duda, isi da si el cu parerea, ca omul ferit de vantoase si stand la caldurica, emitand sentinte pline de o intelepciune moralizatoare care este repetarea evenimentelor si starilor cunoscute de mai toata lumea. Astfel, glasul lui se ridica si ne destainuie ca, in loc sa scoata Romania din criza, Basescu, Geoana si Antonescu sunt angajati in campania prezidentiala, dand de inteles ca el nu ar fi facut asa ceva nici in ruptul capului, caci intr-o Duda ca el duduie patriotismul dezinteresat.
„Responsabilitatea fundamentala a partidelor politice este sa ofere romanilor o guvernare competenta, stabila si cu viziune, pentru urmatorii 4-8 ani”, a atras atentia Radu Duda, printr-un comunicat de presa remis ieri.
„Conform regulilor democratiei si conform Constitutiei Romaniei, solutia nu poate veni decat de la Parlament si de la partide. Printr-o dinamica politica rationala si corecta se poate obtine majoritatea parlamentara care sa genereze un Guvern capabil sa faca fata vremurilor actuale, de criza”, se arata in comunicat.
In opinia lui Radu Duda, tocmai in aceasta directie ar trebui sa-si foloseasca puterea si energia capii partidelor politice.
„Aceasta este ceea ce mediul de afaceri, romanesc si international, asteapta de la ei. Aceasta este ceea ce asteapta intreaga societate romaneasca”, se mai precizeaza in comunicat.
Cu toate acestea, in prezent, liderii partidelor politice lupta pentru ocuparea fotoliului de presedinte al Romaniei, a acuzat Radu Duda.
Dar ce ar trebui sa faca? Sa se dea la o parte si sa-l lase pe el pe oala de noapte de la Cotroceni? Gandesc eu, omul simplu.
„Cei mai puternici politicieni ai principalelor partide parlamentare, Traian Basescu, Mircea Geoana si Crin Antonescu, sunt angajati cu toata forta in campania prezidentiala. Desi Constitutia nu da Presedintelui nicio putere de tip administrativ. Iar Romania are, acum, o mare nevoie de a fi guvernata bine”, atrage atentia Radu Duda.
Pare-mi-se ca domnul Duda se contrazice. Cei mai puternici oameni, dar fara puteri administrative, ciudat amalgam in ideea discursului.
Totodata, candidatul la presedintie a facut un apel la societatea civila.
„Societatea civila, in tot ceea ce are mai valoros, trebuie sa aduca in spatiul public analize care sa indrepte clasa politica spre o alta directie de lupta. Sa ajute Institutia Presedintelui Romaniei sa se aseze in spatiul valorilor statalitatii, al echilibrului, al moderatiei si al fortei de a sta impreuna. Si sa incurajeze pe cei mai puternici politicieni sa-si asume, in arena Parlamentului, o solutie politica viabila, pentru a oferi tarii o guvernare stabila, predictibila si competenta, in urmatorii 4-8 ani”.
Iar in incheiere Duda isi mai zbarleste o data intelepciunea, precizand: „Aceasta este calea democratica si responsabila de urmat pentru a scoate Romania din criza economica si din ambiguitatea politica si institutionala in care se gaseste astazi.”
Nu vi se par aceste baloane de sapun, bune in cadrul unor fanfaronade, prea des folosite de Radu Duda, de cate ori deschide gura? Cu asemenea teoritizari sterile si fara continut practic, nu-l vad pe histrionul Duda la Cotroceni.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.