Moody’s: Ratingul nu va fi majorat

Moody’s: Ratingul nu va fi majorat

0 90

Ratingul Romaniei va ramane la cel mai mic nivel din categoria investment grade in viitorul apropiat, potrivit lui Kenneth Orchard, analistul agentiei de evaluare financiara Moody’s, citat de Bloomberg. Moody’s este singura din cele trei mari agentii de evaluare financiara care mai acorda Romaniei rating cu recomandare de investitii, respectiv „Baa3” cu perspectiva stabila.
„Pentru a putea lua in considerare o imbunatatire a ratingului, trebuie sa vedem unele imbunatatiri substantiale ale situatiei fiscale si cred ca ne vom uita la tintele din 2011. Vom mentine ratingul la nivelul actual in viitorul apropiat”, a declarat Kenneth Orchard.
El a mai spus ca evolutia actuala a economiei romanesti este conforma cu asteptarile agentiei. „Nu sunt foarte optimist ca vor putea sa faca consolidarea fiscala, astfel incat deficitul bugetar sa coboare la 3% din PIB in 2012”, a precizat analistul Moody’s.
Kenneth Orchard estimeaza ca economia Romaniei va creste cu 2,3% in acest an, stimulata de cresterea exporturilor, dupa o contractie de 7% in 2009 si un avans de 7,1% in 2008.
„Nu cred ca avansul de 2,3% este foarte optimist, in special tinand cont de performantele Romaniei in perioada de boom economic. In prezent vedem ca cererea interna incepe sa se stabilizeze”, a mai declarat reprezentantul Moody’s.

Reamintim ca Fondul Monetar International estimeaza ca economia romaneasca va creste cu 1,3% in acest an.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.