Monitorizarea ursilor din Bucegi

Monitorizarea ursilor din Bucegi

0 177

Ursii din Parcul Natural Bucegi au intrat in vizorul specialistilor, care au inceput sa ii monitorizeze. Pentru aceasta actiune a fost alocata o suma frumusica, bani proveniti din fonduri europene. Reprezentantii Parcului Natural Bucegi ii sfatuiesc pe turisti sa nu se apropie de animale pentru a le hrani sau fotografia, in cazul in care le intalnesc in padure. In ultimul an, in zona Bucegi, au fost capturati si relocati patru ursi, care obisnuiau sa coboare zilnic in statiunile de pe Valea Prahovei, in cautare de mancare.
Ursii din Bucegi vor fi inventariati si monitorizati cu aparate GPS, cu ajutorul acestor fonduri europene.
Proiectul este in valoare de 175.000 de euro, bani proveniti de la Uniunea Europeana, si se va incheia in anul 2012, cand mai multi ursi vor avea montate aparate GPS, informeaza Adevarul.
In Bucegi au fost capturati si relocati in ultimul an patru ursi care obisnuiau sa coboare zilnic in statiunile de pe Valea Prahovei, in cautare de mancare.
Ursii vor fi inventariati, capturati, tranchilizati si apoi microcipati, urmand sa fie monitorizati pentru o perioada de timp. Actiunile au fost deja demarate si se vor incheia in octombrie 2012.
Autoritatile avertizeaza constant turistii sa nu se apropie de ursi sa ii mangaie sau sa le dea de mancare, pentru ca se expun unor mari riscuri.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.