Monica Macovei vre o noua clasa politica

Monica Macovei vre o noua clasa politica

0 80

In Romania este nevoie de o clasa politica noua, curata, a declarat, vineri, europarlamentarul Monica Macovei, vicepresedinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), prezenta la o dezbatere organizata de Institutul de Studii Populare si Fundatia Hanns Seidel, eveniment prilejuit de lansarea volumului „Noua scoala de gandire a dreptei” realizat de Cristian Patrasconiu.
In discursul sau, Monica Macovei a declarat ca actuala clasa politica din Romania trebuie schimbata, intrucat arata ca o clasa politica obosita de tranzitie.
„Avem o clasa politica cel putin obosita de tranzitie. E cazul sa ne mutam spre o clasa politica noua, curata, in care partidele sa-i filtreze pe cei pe care-i primesc si pe cei pe care ii promoveaza, o clasa politica in care sa primeze onestitatea, competenta, integritatea”, a declarat vicepresedintele PDL.
Europarlamentarul democrat-liberal considera ca „dreapta”, din punctul sau de vedere, reprezinta o societate in care oamenii muncesc si platesc taxe, in care competenta si valoarea castiga in mod firesc.
„Dreapta inseamna o societate in care oamenii muncesc si platesc taxe, in care competenta si valoarea castiga in mod firesc, in care oamenii sunt proactivi, o societate in care exista stat de drept, adica in care legea se aplica in mod egal pentru toti, nu o societate in care unii muncesc si platesc taxe, iar altii stau cu burta la soare si asteapta bani de la primii”, a declarat Monica Macovei.
Exprimandu-si opinia cu privire la un termen tot mai des folosit si in Romania, si in UE – solidaritate – Monica Macovei a spus ca solidaritatea trebuie manifestata pentru cei care au nevoi reale si atat.
„Solidaritatea este invocata tot mai des in Romania si in Uniunea Europeana, in contextul solutiilor la criza economica si sociala. Solidaritatea nu inseamna faptul ca unele tari sau unele persoane muncesc si platesc taxe, in timp ce in alte parti lucrurile nu stau asa si exista tot timpul cerinta ca primii sa munceasca si pentru cei din a doua categorie. Sigur ca trebuie sa fim solidari cu cei care au in mod obiectiv neputinte, dar atat. Doar pentru acestia, nu si pentru cei care fura si nu platesc taxe. De asta am si propus ca si pachetele de asistenta financiara care se dau in UE sa fie cuplate cu masuri anticoruptie si antifrauda”, a declarat Monica Macovei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.