Monica Macovei in apararea lui Bivolaru si a statului de drept al...

Monica Macovei in apararea lui Bivolaru si a statului de drept al Regimului basescu!

1 2133

Fugarul deceniului Gregorian Bivolaru – MISA – în detenție în Franța
Doar dupa unii, cel mai cautat fugar, românul Gregorian Bivolaru, a fost arestat la Paris vineri si a fost plasat sâmbătă în detenție provizorie în așteptarea unei audieri pentru a fi predat României, informează France Presse, citând o sursă judiciară. De ce cel mai cautat, pentru ca este o sentinta definitiva, dupa o acuzatie de pedofilie, pentru cel care este fondator al unei secte extrem de activa – MISA.
Bivolaru, acum de 64 de ani, fondator al sectei controversate MISA (Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut), a fost condamnat în absență în 2013 (decizie finala) de justiția româna la șase ani de închisoare pentru agresiune sexuală asupra unei minore, acuzație pe care el o respinge.
MISA încurajează în special practica yoga și a făcut furori în Europa unde și-a creat „ashramuri”. Ea provoacă polemici și unii membri sau centre au făcut obiectul unor anchete ale poliției în Europa, mai ales pentru suspiciuni de prostituție, respinse de organizație.
Înscris pe lista de „most wanted” (cei mai căutați) a Europol, Bivolaru a fost arestat în nord-vestul capitalei franceze, potrivit unei surse din poliție. Fiecare țară din Uniunea Europeană poate introduce două nume în acest fișier vizibil pe internet, notează AFP. De exemplu, acolo figurează Salah Abdeslam, acuzat de participare la atentatele din 13 noiembrie la Paris.

Sâmbătă, lui Bivolaru i s-a adus la cunoștință conținutul unui mandat de arestare european de către un magistrat al parchetului general din Paris, înainte de a fi plasat în arest preventiv de către un judecător al curții de apel, a declarat o sursă judiciară pentru AFP.
El va compărea saptamana aceasta, miercuri, în fața camerei de instrucție a curții de apel unde va fi întrebat dacă este de acord sau nu să fie predat autorităților române. În al doilea caz, magistrații vor avea douăzeci de zile pentru a decide cu privire la predare, iar hotărârea poate fi casată, mai notează AFP.
Inculpat în 2004 în România pentru relații sexuale cu o minoră și trafic de minori, el a fugit și a fost arestat în Suedia în 2005. Dar această țară a refuzat să-l extrădeze și i-a acordat statutul de refugiat politic, considerând că el a fost lipsit de dreptul la un proces echitabil în România. De atunci, el era căutat activ, amintește France Presse.
Odata cu incriminarea lui Gregorian Bivolaru, care a fugit imediat din țară, acesta se pare ca „a putut beneficia„de „numeroase ramificații” și „sprijin” în toată această perioadă datorită adepților MISA, potrivit unor surse din poliția franceză. Si au foarte multa dreptate francezii, asta pentru ca deja sunt date ca un mare sprijin l-a avut chiar din interiorul Justitiei romane. Dincolo de faptul ca procesul a durat aproape un deceniu, documentele de urmarire se pare ca au fost blocate chiar de fostul ministru basist, procurorul ajuns sef la Ministerul de Justitie, Monica Macovei. Din declaratia unor europarlamentari romani, cele mai noi initiative macoviste, pentru salvarea lui Bivolaru, sunt depuse in Parlamentul European!MISA TABARA
Europarlamentarul social democrat Victor  Boștinaru a făcut o dezvăluire senzațională, la ANTENA 3 despre intervenția Monicăi Macovei în favoarea infractorului Gregorian Bivolaru, dat în urmărire de mai bine de 10 ani.

Dezvaluiri socante, Monica Macovei a facut presiuni pentru salvarea lui Bivolaru!
Potrivit www.cotidianul.ro, procurorul George Bălan a dezvăluit cum fostul ministru al Justiţiei PDL Monica Macovei, actual europarlamentar, a făcut presiuni asupra procurorilor care anchetau în cazul MISA şi a cerut achitarea lui Gregorian Bivolaru.
„Fostul ministru Monica Macovei a avut mai multe intervenţii publice prin care a solicitat pe de o parte cercetarea, anchetarea şi sancţionarea magistraţilor care au lucrat la acest Dosar, dar şi achitarea inculpatului Gregorian Bivolaru”.
„Colegii mei, şi au fost circa 8 procurori, au recepţionat în mod negativ apelurile ministrului Justiţiei privind sancţionarea lor în timp ce derulau ancheta MISA, şi mai ales intervenţia publică a acesteia, privind anchetarea inculpatului Gregorian Bivolaru sau restituirea cauzei la Parchet. Repet, toate aceste declaraţii se făceau în momentul în care era o anchetă pe rol, aducând în rândul echipei un sentiment de inutilitate a muncii”
, spunea George Bălan în iulie 2012.MISA

Monica Macovei, culmea impertinentei – atac in serie: ANTENA 3, Avocatul Poporului, Parlament, politicieni…
Efectele afirmațiilor și acțiunilor președintelui, premierului și șefului Senatului în cazul ANAF – Antena Group,  ar putea fi dezastruoase pentru statul de drept, susține europarlamentarul Monica Macovei.
„Astăzi, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, omul de casă al PSD, vorbește și el de o încălcare a dreptului de exprimare și va face o verificare, inclusiv la ANAF, după ce însuși președintele Iohannis a preluat minciuna angajaților condamnatului Voiculescu, că ar fi pusă în discuție libertatea de exprimare. Sper însă că justiția va fi puternică și nu se va lăsa intimidată, că ANAF va începe să acționeze ferm pentru recuperarea prejudiciilor și a bunurilor confiscate în instanță”, afirmă Monica Macovei, conform unui comunicat transmis AGERPRES.
În acest caz, adaugă europarlamentarul, „ca cetățeni, avem un rol important”.M. MACOVEI c
„Cât să mai acceptăm ca deputații să blocheze justiția, doar pentru a-i scăpa de răspundere pe politicienii anchetați penal, cum au făcut ieri cu Mădălin Voicu, cercetat penal pentru trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani? Cât să mai acceptăm ca senatorii să ceară încălcarea legii, doar pentru a beneficia de imagine publică și protecție mediatică?
„, afirmă Macovei. Ea consideră că „politicienii care sunt acum în Parlament nu se luptă pentru statul de drept, ci împotriva lui”.
Nu este pentru prima data cand fostul procuror actioneaza doar in functie de interesele directe ale EI si a  BASISTILOR care au PROMOVAT-O!
Da, suntem de acord cu afirmatia dnei Macovei: „Schimbarea clasei politice actuale prin vot, rămâne singura opțiune pentru a scăpa de această rușine”! Din pacate propunerile pe liste sunt facute tot de EI! Si atunci pe cine sa alegi?!

Horia D.R.

COMENTARII

  1. […] Sefa Comisiei de Petiții, CECILIA WICKSTROM, europarlamentar suedez, apartinand Grupului ALDE, a fost tentată sa dea crezare intoxicarii provenite de la Macovei, mai ales ca Bivolaru primise anterior statut de azil politic in Suedia. Bostinaru i-a prezentat Ceciliei Wickstrom motivele reale ale condamnarii din Romania ceea ce a blocat manipularea Comisiei de Petiții din Parlament. Macovei ar fi incercat sa influenteze si pozitia unei europarlamentare socialiste germane, prin prezentarea lui Bivolaru ca victima. Macovei a fost, in calitate de Ministru al Justitiei, potrivit unor relatari din presa, raspunzatoare pentru refugiul in Suedia al condamnatului Bivolaru, autoritatile romane trimitand un dosar incomplet pentru extradare. Intre consilierii Monicai Macovei la Ministerul Justitiei si la Bruxelles au fost …afiliati de idei urmatorii „clantzai sorosisti”; Dan TAPALAGA, Laura STEFAN, Mihai POLIȚIANU, Raluca PRUNA, Vasilica DANILET… Tot unul si unul! Va recomnadam: Monica Macovei in apararea lui Bivolaru si a statului de drept al Regimului basescu! […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.