Monica Iudeanu ramane internata la psihiatrie

Monica Iudeanu ramane internata la psihiatrie

0 95
Femeia care si-a decapitat cu un satar baietelul de 6 luni va fi transferata insa la un spital din judetul Bihor. Specialistii Institutului de Medicina Legala „Mina Minovici” au stabilit ca mama ucigasa sufera de schizofrenie si nu a avut discernamant in momentul comiterii crimei. Ameliorarile starii ei de sanatate nu-i permit insa intoarcerea in familie, unde o asteapta sotul si cei 6 copii pe care ii mai are.
La jumatate de an de cand Monica Iudeanu si-a decapitat pruncul in varsta de doar 6 luni, instanta a luat o decizie in privinta ei. Magistratii au asteptat sa intre in posesia concluziilor expertizei medico-legale realizata de comisia superioara de la Institutul de Medicina Legala „Mina Minovici”. Potrivit acesteia, mama ucigasa sufera de schizofrenie si nu a avut discernamant in momentul comiterii crimei; ameliorarile din ultima perioada nu sunt insa suficente pentru ca femeii sa i se permita intoarcerea in familie. Femeia va fi internata in Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Stei din judetul Bihor. Decizia nu l-a suprins pe avocat dar, la cererea familiei, a formulat recurs.  Ovidiu Vaduva a cerut instantei ca femeia sa fie ingrijita la domiciliu, mai ales ca celor sase copii pe care ii are le este dor de ea.
Instanta Tribunalului pentru Minori si Familie a decis sa solicite Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului sa monitorizeze situatia copiilor, pentru a stabili daca este nevoie de instituirea unor masuri de protectie a celor sase copii ai familiei Iudeanu.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.