MONARHIA: inca 99 de ani, sau pretext pesedist plus diversiune tariceana!

MONARHIA: inca 99 de ani, sau pretext pesedist plus diversiune tariceana!

0 501
Monarhia in ziua de azi a ajuns  – pe langa o diversiune  puturos tzaranista ,o lamentabila afacere pesedist-liberala a anumitor cercuri de putere apartinatoare tandemului Dragnea-Tariceanu. Care (de ce oare?)  vor sa intretina… vie  flacara sperantei regale. Monarhia e un pretext pentru ca asemenea „manipulatori sefi”,ca sa poata tine „masele”in priza … si pe anumiti excroci, in necurate afaceri.. Si in acest rahat s-a amestect , dupa obiceiul sau de dihor puturos, si pezidentul Basescu!!
Mai nou a scos capul iar, un alt dihor local, teleormaneanul Dragnea ! Individul, un fost sef de service auto, prin Craiova, avea vocatia parvenirii prin lustruirea bucilor „capitanului” , in statul de drept al inceputului de cariera basista! Dragnea e ca acel popa care aprinde tamaie ca sa fie alungate duhurile rele…inainte sa intre in biserica!!.
De unde sa stie politrucul din el ca un Monarh, intr-un stat modern si pretins democrat, are rolul trantorului in stupul de albine.
Trantorii sunt produsi numai de catre regina. Desi putini la numar, ei au un singur rol, dar important, rolul de parteneri ai reginei si nu sunt implicati in hranirea coloniei, sau intretinerea stupului. Astfel, in cazul in care resursele sunt limitate, albinelor lucratoare nu le place sa pastreze trantorii si ii va goni in din stup. Sigur, in istoria Romaniei au insemnat enorm, PRIMII DOI REGI, Carol I si Ferdinand, intemeitori si intregitori de Regat Romanesc .A existat ,din pacate si un mare neispravit si ticalos,ce a compromis iremediabil monarhia: Carol al II-eaCarol-I DE H, dezmostenitul! 
Desigur, Monarhia din vremea lui Carol I  a fost altceva decat ar putea fi  monarhia in zilelele noastre.Si in alte tari,dar mai ales la noi… Nu discutam acum despre ce personalitatate puternica a fost Carol I – care a recunoscut si ce a insemnat Cuza-Voda pentru Romania, ci doar despre prerogativele constitutionale ale monarhului invitat pe tron sa ne ancoreze in Europa alaturi e Austria si Prusia lui Otto Bismarck; Iar asta s-a facut cu scopul ca Principatele Unite (unite la 1859! ) sa aiba recunoastera si prietenia unor puteri imperiale, pentru a descuraja o posibila interventie otomana. Carol I numea primul ministru si, tot el, putea dizolva parlamentul. Or, astea sunt prerogative care atarna greu in balanta echilibrului puterii politice,cand ai un rege luminat.Nu un decazut, precum Carol al II-lea sau o „cazatura” prezidentiala cu pretentii absolutiste,cum a fost Basescu in zilele noastre.
Dar  ce mai poate face un monarh in zilele noastre?. Monarhiile secolului XXI au devenit un fel de bibelou ori un apendice in organismul unei natiuni. Suveranul de odinioara, din punct de vedere doctrinar, era un „stindard” politico-religios menit a impaca natura umana cu natura divina a omului. Azi, cand omul a fost abandonat  irevocabil in bratele votului manipulat, natura divina a omului a cazut cumva in desuitate. Dar ideea monarhica, capabila sa reaprinda speranta , si care se vantura pe la diverse emisiuni tv., e pernicioasa prin aceea ca intretine o iluzie, o speranta fara radacini in solul realitatii puterii in Romania.
Carol-II DMonarhia la noi e un pretext de amanare perpetua a unui raspuns franc, cinstit: de ce-am ajuns noi (poporul roman) in aceasta infundatura a istoriei postbelice ?  Pentru a amana raspunsul, apeleaza la astfel de siretlicuri mediatice. Vedeti, d-lor, gata, am gasit solutia. De-aia nu functioneaza bine angrenajul macanismului economiei de piata – al capitalismului deci – pentru ca ne lipseste o piesa, o biata rotita, iar acea rotita se numeste institutia monarhica.
.Anumiti politicieni, pentru  mii de euroi care-i incaseaza lunar , au front de lucru, au cu ce macina timpul unor gura-casca. Toata afacerea asta despre monarhie e un fel al lor de a bate apa in piua, de a juca batuta pe loc, niste uzine uriase ce fabrica vant.
Iar in spatele lor se pun la cale revendicari  fabuloase,in care se amesteca direct chiar fostul presedintele ,declarat republican,dar care…a nashit un printz regal din flori… Totul e sa tii mintea romanului ocuptata cu ceva si sa-i mai dai o leaca de speranta, dar fara un suport real. Atunci, pe principiul ca omul are raspunsuri la toate, romanul isi va spune: uite, domnule, asta e solutia: monarhia… 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.